Το μιλφέιγ αλλιώς …από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

566

Σήμερα λέω να φτιάξουμε ένα γλυκάκι υπέροχο, σα να τρως μιλφέιγ, είναι ένα αλλιώτικο μιλφέιγ… λαϊκό, εμάς δεν έχει «millefeuille» χίλια φύλλα, αλλά έχει σφολιατίνια!!

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε…

Δυο πακέτα σφολιατίνια, κρέμα ζαχαροπλαστικής και λίγη κανέλλα…αν σας μείνουν λίγα σφολιατίνια τα κρατάτε για το επόμενο.

Ας πούμε για την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πως γίνεται…όχι τίποτ άλλο μη μας πουν κι ανοικοκύρευτες…

Θέλει λοιπόν να έχουμε μισό λίτρο γάλα, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, μισό φλυτζάνι κόρν Φλάουερ, 2 αυγά, ένα κομματάκι βούτυρο και λίγη βανίλια έτσι για την μυρωδιά.

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα δύο αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Σε μία κατσαρόλα τώρα, ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε καλά και μετά το ρίχνουμε όλο το μείγμα μας στο υπόλοιπο γάλα που βράζει, ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει αλλά και για να πήξει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την ανακατεύουμε, την σκεπάζουμε για να μην κάνει πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν είναι τίποτα, δέκα λεπτά υπόθεση είναι…

Αν είστε πολυάσχολοι και δεν έχετε χρόνο να κάνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, αγοράζετε έτοιμη από το σούπερ μάρκετ σκόνη σε φακελάκι και γίνεται μούρλια, υπάρχει πάντως και κρέμα μιλφέιγ σε φακελάκι, εσείς αποφασίζετε… εγώ σας τα λέω όλα!!

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι κι εκδοχή με την κρεμούλα βανίλια, αυτή που φτιάχνουμε στα παιδάκια, δεν λέω όνομα λόγω διαφήμισης προϊόντος, αλλά όλοι και όλες την ξέρουμε και την τρώμε συχνά.

Θα μας βρίσουνε τώρα οι σεφ και οι ζαχαροπλάστες, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου, όταν βιώνουμε αυτή την τραγική καθημερινότητα, όλα επιτρέπονται κι ακόμα περισσότερο αυτά που δεν μας κάνουν την ζωή ακόμα πιο δύσκολη!!

Αφού λοιπόν τάχουμε όλα, στρώνουμε σ ένα πυρεξάκι τα σφολιατίνια θρυμματίζοντας τα με το χέρι μας, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα, βάζουμε από πάνω λίγη κρέμα, ξαναπασπαλίζουμε με κανέλλα, πάλι σφολιατίνια θρυμματισμένα, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε ξαναβάζοντας σφολιατίνια θρυμματισμένα, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα κι έτοιμο το γλυκάκι- μιλφέιγ για το ψυγείο κάνα δυο ώρες…

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό!!!!!!!

Το μιλφέιγ αλλιώς!!!!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ