7+1 τρόποι για να χάσετε κιλά ως μαμά μικρού παιδιού

236

Η πολυάσχολη ζωή μιας μητέρας δυσχεραίνει την απώλεια βάρους καθώς είναι δύσκολο να μπει σε ένα πρόγραμμα δίαιτας και γυμναστικής. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ορισμένες γυναίκες δυσκολεύονται να χάσουν τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης. Αυτό που ωστόσο είναι απαραίτητο είναι να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους, να έχετε υπομονή και επιμονή και σταδιακά θα δείτε τα κιλά να χάνονται ένα προς ένα. (Πώς θα επιλέξετε το σωστό σουτιέν για να είστε υγιείς).

Τα μυστικά για την απώλεια βάρους

1. Θέστε έναν λογικό στόχο απώλειας βάρους

Πρέπει πρώτα να θέσετε έναν ρεαλιστικό στόχο όταν ξεκινάτε την προσπάθεια για απώλεια βάρους. Μια φυσιολογική απώλεια βάρους είναι 1–2 κιλά την εβδομάδα για 6 μήνες.

Η απαλλαγή από το λίπος της κοιλιάς μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Ωστόσο, είναι καλύτερο να θέσετε λογικούς στόχους απώλειας βάρους που δημιουργούν μακροχρόνια και βιώσιμα αποτελέσματα παρά γρήγορες αλλαγές που θα σας κάνουν να ανακτήσετε βάρος σε μερικές εβδομάδες.

2. Προσπαθήστε να ξεκουραστείτε

Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους και όλοι ξέρουμε ότι οι μαμάδες, ειδικά εκείνες με νεογέννητο, τείνουν να κοιμούνται άσχημα και λίγο.

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα είχαν αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 41%. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία στις ορμόνες σας, αναφέρει το healthreporter.com. Μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα γκρελίνης (ορμόνη της πείνας) και να μειώσει τη λεπτίνη (ορμόνη κορεσμού).

Τελικά, αυτό οδηγεί σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και σε έναν πιο καθιστικό τρόπο ζωής. Έτσι, για να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, πρέπει πρώτα να δώσετε στον ύπνο τη σημασία που χρειάζεται.

3. Φροντίστε και τον εαυτό σας

Η αυτοφροντίδα πρέπει πάντα να περιλαμβάνεται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Το να φροντίζεις καλά τον εαυτό σου είναι σημαντικό για να μπορείς να φροντίζεις τους άλλους.

Η εύρεση χρόνου για τον εαυτό σας μπορεί να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε το μυαλό και το σώμα σας, αποτρέποντας την εξάντληση. Εάν είστε αγχωμένοι, μπορεί να επηρεάσει την απώλεια βάρους σας, καθώς μπορεί να αυξήσει τις λιγούρες και να οδηγήσει σε κακές διατροφικές αποφάσεις.

Μπορείτε να δοκιμάσετε επιλογές όπως διαλογισμό, πιλάτες , γιόγκα ή ακόμα και να βγείτε για μια βόλτα.

4. Αλλάξτε τη διατροφή σας

Για να αρχίσετε να χάνετε βάρος, πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας. Αναλύστε πού μπορεί να είναι το πρόβλημα και κάντε μικρές τροποποιήσεις που θα σας βοηθήσουν να μπείτε στον σωστό δρόμο.

Η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Όταν πίνετε αρκετό νερό, τα επίπεδα της πείνας σας μπορεί να μειωθούν, επιτρέποντάς σας να περιορίσετε τα σνακ και να μειώσετε το μέγεθος της μερίδας σας.

Εκτός από την ενυδάτωσή σας, το είδος των τροφών που συμπεριλαμβάνετε μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Εστιάστε στην προσθήκη άπαχου κρέατος, καθώς η πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα πληρότητας και ελαφρώς να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, κάτι που βοηθά στην καύση θερμίδων.

Εκτός από πρωτεΐνη, βεβαιωθείτε ότι το μισό πιάτο σας συνοδεύεται από λαχανικά. Μπορείτε να προσθέσετε σαλάτες ή μαγειρεμένα λαχανικά. Όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχετε, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά παίρνει το σώμα σας.

Μπορείτε να προσθέσετε υγιή λίπη όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και σπόρους, καθώς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα πληρότητάς σας.

Οι υδατάνθρακες αποτελούν επίσης μέρος ενός προγράμματος διατροφής για απώλεια βάρους, αλλά εξαρτάται από τον τύπο των υδατανθράκων που προσθέτετε. Εστιάστε στην προσθήκη δημητριακών ολικής αλέσεως, καθώς έχουν φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε κορεσμό πιο γρήγορα και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

5. Κινηθείτε

Η κίνηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η εύρεση της κατάλληλης ώρας για άσκηση όταν έχετε παιδιά μπορεί να είναι περίπλοκη. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή προπόνησης για το σπίτι.

6. Μην πιστεύετε στις δίαιτες της μόδας

Οι δίαιτες της μόδας είναι δελεαστικές. Σου υπόσχονται να χάσεις πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν και μπορεί να σας κάνουν να χάσετε βάρος γρήγορα, μπορούν εύκολα να σας κάνουν να ανακτήσετε το χαμένο σας βάρος και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχει ορισμός για τις δίαιτες μόδας, αλλά μερικές από τις πιο κοινές μπορεί να είναι η δίαιτα Atkins, η δίαιτα γκρέιπφρουτ, η δίαιτα 3 ημερών κ.λπ. Λοιπόν, γιατί δεν λειτουργούν;

Οι δίαιτες της μόδας βασίζονται στη στέρηση. Είτε πρόκειται για στέρηση θερμίδων είτε για ομάδα τροφίμων, δεν σας διδάσκουν υγιεινή διατροφή. Επικεντρώνονται μόνο στα πράγματα που πρέπει να εξαλείψετε.

Ενώ μπορεί να λειτουργούν για μερικούς ανθρώπους, είναι δύσκολο να ακολουθηθούν μακροπρόθεσμα. Μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διατροφικών διαταραχών και να επηρεάσουν τον μεταβολικό σας ρυθμό. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και προβλήματα στην υγεία του εντέρου.

7. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας όταν βρίσκεστε σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους. Όταν έχετε ρυθμίσει τα γεύματά σας για την εβδομάδα, εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα.

Μια άλλη εξαιρετική συμβουλή απώλειας βάρους εκτός από τον προγραμματισμό των γευμάτων σας είναι η προετοιμασία γευμάτων. Μπορεί να ακούγεται κουραστικό, αλλά η προετοιμασία του γεύματος δεν χρειάζεται να είναι ενιαία. Ο προγραμματισμός των γευμάτων μπορεί να είναι από την προετοιμασία των μπαχαρικών που θα χρησιμοποιήσετε και τον τεμαχισμό των λαχανικών μέχρι την πλήρη προετοιμασία των γευμάτων.

8. Προσπαθήστε μαζί τα παιδιά σας

Διδάσκοντας στα παιδιά σας υγιεινές τροφές ή άσκηση μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτύξουν υγιεινές συνήθειες αργότερα στη ζωή τους.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα healthstories.gr. μπορείτε να βρείτε μια άσκηση που αγαπάτε εσείς και τα παιδιά σας. Δοκιμάστε σχοινάκι, χούλα-χουπ ή χορό. Είναι όλες εξαιρετικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας διασκεδάζοντας μαζί τους.

Επίσης, φροντίστε να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στις διατροφικές αποφάσεις που παίρνετε. Ζητήστε τους βοήθεια για την επιλογή φρούτων και λαχανικών για την οικογένεια.

Μόλις αγοράσετε αυτά που θέλουν, ζητήστε να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα.

9. Προτιμήστε υγιεινά σνακ

Τα σνακ δεν είναι υποχρεωτικά. Αν δεν πεινάτε, δεν χρειάζεται να τα συμπεριλάβετε. Ωστόσο, εάν είσρε συνήθως πολύ πεινασμένοι στο μεσημεριανό ή το βραδινό, είναι προτιμότερο να συμπεριλάβετε ένα σνακ στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Τα σνακ μπορούν να σας εμποδίσουν να τρώτε ανθυγιεινά τρόφιμα όπως κέικ, μπισκότα και πατατάκια και να μειώσουν το μέγεθος της μερίδας σας στο επόμενο γεύμα σας.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια πηγή πρωτεΐνης σε κάθε σνακ. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα πληρότητας και ελαφρώς να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας.

Μερικές καλές επιλογές σνακ περιλαμβάνουν τυρί cottage με ντοματίνια ή γιαούρτι με μούρα και αμύγδαλα. Εάν βρίσκεστε εν κινήσει, μπορείτε να συμπεριλάβετε μπάρες πρωτεΐνης, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί και να διαβάσετε τη διατροφική ετικέτα γιατί κάποιες έχουν πολλές θερμίδες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ