Κουνουπίδι στο φούρνο ογκταντέν…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

657

Γρήγορο. εύκολο, υγιεινό, γευστικό και υπέροχα γαργαλιστικό της όσφρησης …

Θα χρειαστούμε ένα κουνουπίδι, μερικές φέτες μπέικον, αλατοπίπερο, μαλακό τυρί χοντροτριμμένο, μια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, λίγο βούτυρο για το τέλος και τώρα πάμε να το φτιάξουμε…

Αγοράζουμε από την λαϊκή η απ τον μανάβη μας ένα κουνουπίδι, το κόβουμε στα δυο η στα τέσσερα αν είναι μεγάλο, το πλένουμε και το βράζουμε δέκα λεπτά, σε αλατισμένο νερό, ίσα ίσα να μαλακώσει λίγο.

Αμέσως μετά, το ρίχνουμε προσεκτικά στο σουρωτήρι για να στραγγίσει, εν τω μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω,  παίρνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη και στρώνουμε επάνω το κουνουπίδι φουντίτσες φουντίτσες, μετά το βράσιμό του κόβεται εύκολα με το χέρι.

Τρίβουμε από πάνω πιπέρι μπόλικο, εγώ λατρεύω το πιπέρι, κάνει και καύσεις γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας, να τα λέμε κι αυτά…

Κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας τις φέτες του μπέικον μικρά κομματάκια , εγώ βάζω τέσσερις πέντε φέτες, ίσα ίσα για να το αρωματίσει και τα σκορπίζω πάνω, ρίχνω  το μαλακό τυρί χοντροτριμμένο και τελειώνω με την κρέμα γάλακτος για μαγειρική κι αυτή με χαμηλά λιπαρά, πασπαλίζω λίγο ακόμη τυρί τριμμένο και το βάζω για ψήσιμο περίπου τρία τέταρτα της ώρας, θα το δείτε εσείς, μόλις ροδίσει από πάνω, είναι έτοιμο.

 

Σημείωση: Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος, ένα κουτί εβαπορέ γάλα τρεις κουταλιές νισεστέ, τα χτυπάτε καλά στο μούλτι και κάνει την ίδια δουλειά.

Καλή επιτυχία!!

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ