Παγωτό με μερέντα από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

702

Μετά από παράκληση πολλών φίλων των συνταγών μου, θα σας δώσω την συνταγή για το παγωτό με μερέντα, με μια άλλη εκδοχή…

Θα χρειαστούμε πολύ λίγα πράγματα… δυο κουτιά γάλα εβαπορέ και ένα κουτί ζαχαρούχο, ένα μικρό κουτάκι Μερέντα και μερικά μπισκότα σοκολάτας.

Αφού βάλουμε για κάποια ώρα τα κουτιά με το γάλα στο ψυγείο να παγώσουν, χτυπάμε αρχικά τα δυο εβαπορέ καλά καλά να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και ξαναχτυπάμε.

Όταν ενωθούν πολύ καλά, ρίχνουμε μέσα την μερέντα, ξαναανακατεύουμε πολύ καλά και αμέσως μετά το βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει.

Μετά από καμιά ώρα μιάμιση που αρχίζει να παγώνει, το βγάζετε και ρίχνετε μέσα τα μπισκότα σοκολάτας αφού τα έχετε θρυμματίσει, ανακατεύετε απαλά και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη.

Αυτό ήταν…

Θα σας πω τώρα κι ένα μυστικό για να μην παγώνει το παγωτό σας τόσο, που να γίνεται πέτρα!!

Όταν παγώσει αρκετά καλά, τυλίγετε το σκεύος που έχετε βάλει το παγωτό με μια σακούλα πολυμπάγκ κι έτσι δεν θα γίνει ποτέ πέτρα!!

Αυτό μπορείτε να το κάνετε και σε σορμπέ, γρανίτες κλπ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ