Μετακομίζετε και έχετε πελαγώσει; Οργανωθείτε!

823

Αλλάζετε σπίτι και έχετε πελαγώσει; Δεν ξέρετε από που να αρχίσετε και που να τελειώσετε; Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε τα χέρια. Πώς;

Η προετοιμασία της μετακόμισης

Ξεκινάμε με το κομμάτι της προετοιμασίας, δηλαδή με όσα πρέπει να κάνετε πριν την μετακόμιση. Και επειδή δεν είναι και λίγα καλό είναι να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς. Και όταν λέμε νωρίς, εννοούμε όσο πιο νωρίς μπορείτε. Ακόμη και ένα μήνα πριν την ημέρα της μετακόμισης.

Μεταφορά ή αλλαγή διεύθυνσης ρεύματος, νερού και τηλεφώνου

Το μόνο, ή έστω κάτι από αυτά που δεν θα θέλατε να σας συμβούν στο νέο σας σπίτι, είναι να μπείτε και να μην έχετε φως νερό και τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίσετε για την έγκαιρη διακοπή και επαναενεργοποίηση στη νέα διεύθυνση. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για φως, νερό, τηλέφωνο.

Ενημέρωση για αλλαγή διεύθυνσης

Μπορεί να φαίνεται άσχετο με το θέμα της μετακόμισης, αλλά καλό είναι να έχετε κατά νου ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που πρέπει να ενημερώσετε για την αλλαγή της διεύθυνσης σας. Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε μια σειρά από φορείς όπως την εφορία, τις τράπεζες, τον ασφαλιστικό σας φορέα κλπ, καθώς και τον εργοδότη σας.

Κάντε ότι εργασίες χρειάζεται πριν μπείτε στο σπίτι

Αν πρόκειται να κάνετε κάποια σειρά από εργασίες, ακόμη και αν δεν είναι ολόκληρη ανακαίνιση αλλά ένα απλό βάψιμο για παράδειγμα, καλό είναι να το κάνετε πριν μπείτε στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι ίσως είναι προτιμότερο ακόμη και να αναβάλλετε για λίγο την μετακόμιση, και για λόγους ευκολίας, αλλά και για να κάνετε σωστά τις όποιες αλλαγές στο νέο σας σπιτικό.

Καθάρισμα του νέου σπιτιού

Εδώ χρειάζεται υπομονή και συνεργασία. Όσο ενθουσιασμένοι κι αν είστε που μπαίνετε στο νέο σας σπίτι, αυτό ίσως απαιτεί να «ιδρώσετε» για να το απολαύσετε περισσότερο.

Τακτοποιήστε εκκρεμότητες στο παλιό σπίτι

Πληρώστε κοινόχρηστα, λογαριασμούς και τακτοποιήστε όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες στο προηγούμενο σας σπίτι. Καλό είναι να αφήσετε σε κάποιον γείτονα ή στον διαχειριστή (αν πρόκειται για πολυκατοικία) τα στοιχεία της νέας σας διεύθυνσης και φυσικά κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ