Τάρτα με βερίκοκα από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

709

Ένα πολύ εύκολο γλυκάκι για το πρωινό η για την απογευματινή υπογλυκαιμία…

Τα βερίκοκα είναι ακόμα στον καιρό τους, να φανταστείτε ότι εγώ, έχω κρατήσει από το δέντρο μου στο ψυγείο, από τις αρχές του Ιούνη.

ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Βέβαια για να συντηρηθούν τόσο πολύ, τοποθετούνται σε σκεπαστό σκεύος, που έχουμε ντύσει εσωτερικά με χαρτί κουζίνας κι έτσι δεσμεύεται η υγρασία και δεν τα σαπίζει.

Είπα λοιπόν να κάνω αυτή την ωραία τάρτα, μη νομίζετε δεν έχουμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, εύκολη…

Θα χρειαστούμε μισό πακέτο αλεύρι, ένα πακέτο βούτυρο, μισό φλιτζάνι ζάχαρη, για την ζύμη και για την επικάλυψη, μαρμελάδα βερίκοκο και φρέσκα βερίκοκα για το στόλισμα.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ 3

Λοιπόν, χτυπάμε πρώτα το βούτυρο, αφού το έχουμε μαλακώσει στον φούρνο μικροκυμάτων, με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μετρίως μαλακή.

Απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια μας, μέσα στο πυρεξάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και την ανασηκώνουμε στο πλάι, όπως όταν κάνουμε την πάστα φλώρα, μόνο που εδώ δεν βάζουμε τα διακοσμητικά μπαστουνάκια, γιατί θα βάλουμε από πάνω τα φρέσκα βερίκοκα.

Αφού λοιπόν απλώσουμε την ζύμη όπως είπαμε, απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα και στολίζουμε με τα βερίκοκα, που τα ανοίγουμε στην μέση και μετά, την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Ορίστε… αυτό ήταν!!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ