Τάρτα λαδένια με φράουλες…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

1029

Ένα από τα ωραιότερα φρούτα της άνοιξης και του  καλοκαιριού είναι οι φράουλες, ωμές,  μαρμελάδα, σε γλυκά, όπως και ναναι είναι υπέροχες.

Εγώ σήμερα, θα σας δώσω μια καταπληκτική τάρτα με φράουλες, που γίνεται αμέσως.

Θα χρειαστούμε φράουλες, μαρμελάδα φράουλα, μισό σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, ένα ποτήρι του κρασιού ζάχαρη δυο βανίλιες, μια για την ζύμη και μια για το πασπάλισμα, λίγο νεράκι, αρχικά ένα ποτηράκι του κρασιού και βλέπετε, για να σφίξει το ζυμάρι για την βάση.

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη για ν ασπρίσουν, ρίχνουμε το νεράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,  μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη θα την κάνουμε αλλάζουμε και τις ποσότητες των υλικών…

Παίρνουμε μια μικρή ταρτιέρα η ένα μικρό πυρεξάκι αν δεν έχετε ταρτιέρα, την λαδώνουμε λίγο από κάτω και απλώνουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλα την ζύμη να καλύψει την ταρτιέρα και να ανασηκωθεί λίγο στα πλάγια.

Απλώνουμε επάνω μαρμελάδα φράουλα και αμέσως μετά τις φράουλες κομμένες φέτες, πασπαλίζουμε λίγη βανίλια από πάνω,  και βάζουμε στον φούρνο για τρία τέταρτα περίπου στους 170 βαθμούς πάνω κάτω.

Αυτό ήταν και έτοιμη η τάρτα  μας, ένα ποίημα, μια ζωγραφιά…

 

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

Ραδιόφωνο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ