Επίμονοι λεκέδες; Όχι πια, δείτε πως θα τους καθαρίσετε στο λεπτό!

874

Οι δύσκολοι λεκέδες είναι ο εφιάλτης της νοικοκυράς. Λατρεμένες γεύσεις όπως σοκολάτα, μουστάρδα, κέτσαπ, καφές και κρασί, αλλά οι λεκέδες που αφήνουν… αξιομνημόνευτοι!

Σίγουρα μια λύση είναι το καθαριστήριο, αλλά δείτε πως μπορείτε να γλιτώσετε χρόνο και έξοδα… απλά και γρήγορα!

Σοκολάτα: Ξεκίνησε αφαιρώντας τα υπολείμματα σοκολάτας με ένα λεπτό μαχαίρι.  Στην συνέχεια βάλτε 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων σε ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε. Ψεκάστε με το παρασκεύασμα τον λεκέ. Τέλος, καλύψτε το λεκέ με λίγο απορρυπαντικό και βάλτε στο πλυντήριο.

Μουστάρδα: Βρέξτε το λερωμένο ύφασμα με λίγο λευκό ξύδι. Αφού το αφήσετε λίγη ώρα, προσθέστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και ξεπλύνετε. Πλύντε το ύφασμα στο πλυντήριο και ο λεκές θα αποτελέσει παρελθόν

Κέτσαπ: Αντιστοίχως, με τη μουστάρδα, αν λερωθείτε με κέτσαπ, απλώστε λίγο απορρυπαντικό πάνω στο λεκέ και μετά από λίγο προσθέστε λίγο ξύδι. Τρίψτε τον λεκέ ελαφρά με μια οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε.

Καφές: Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό τοποθετούμε το λερωμένο ύφασμα. Ξεπλύνετε τον λεκέ με λίγο ζεστό νερό. Σε περίπτωση που ο καφές που έπεσε στο ύφασμα περιείχε γάλα, περάστε την περιοχή του λεκέ με ένα ειδικό διαλυτικό για λιπαρούς λεκέδες. Αν πάλι περιείχε ζάχαρη, τότε εφαρμόστε στη λερωμένη περιοχή ένα προϊόν απομάκρυνσης λεκέδων και αφήστε το να δράσει για μισή ώρα προτού το πλύνετε. Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό τότε, προτού το πλύνετε, αφήστε το να μουλιάσει σε κρύο νερό με λίγη αμμωνία. Τέλος, αν το ύφασμα είναι λευκό, βρέξτε τον λεκέ με λίγο οξυζενέ προτού το βάλετε για πλύσιμο.

Κόκκινο Κρασί: Ο λεκές από κόκκινο κρασί απαιτεί… ταχύτητα! Ρίξτε αμέσως πάνω στο λεκέ λίγο αλάτι και το πλένετε τοπικά με ζεστό νερό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ