Πως τα προβλήματα στη σχέση επηρεάζουν τη στύση

627

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια προβλήματα σε μία σχέση μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία; Πρόσφατες μελέτες  αναφέρουν πως ένα μεγάλο μέρος των ανδρών που αντιμετωπίζει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, αντιμετωπίζει παράλληλα πρόβλημα και στη σχέση του. Έτσι σε αρκετές περιπτώσεις, οι δυσκολίες στη σχέση είναι η αποκλειστική αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ σε άλλες η στυτική δυσλειτουργία έχει διαφορετικά αίτια , όπως τα οργανικά.

Τα πιο συχνά προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού που προκαλούν ή συντηρούν τη στυτική δυσλειτουργία είναι τα εξής:

1. Η μείωση στην αίσθηση ανδρισμού και κυριαρχίας: Οτιδήποτε δηλαδή έχει να κάνει με την ισορροπία του ζευγαριού σε θέματα εξουσίας. Όταν για παράδειγμα η γυναίκα αμείβεται περισσότερο από τη δουλειά της, ο άντρας νιώθει μειονεκτικά και κάτι τέτοιο μπορεί να τον επηρεάσει στις επιδόσεις του.

2. Προβλήματα στην εμπιστοσύνη: Όταν ο άντρας πιστεύει ότι η γυναίκα του τον απατά και νιώθει πως πληγώνονται τα συναισθήματά του. Σε αυτή την περίπτωση, η στυτική δυσλειτουργία καταλήγει στο να διατηρείται και απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι και έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται.

3. Η μειωμένη σεξουαλική έλξη:  Η σεξουαλική έλξη είναι µια δυναμική διαδικασία που αλλάζει στην πορεία της σχέσης. Αν και μπορεί ο άνδρας να εξακολουθεί να αισθάνεται αγάπη για τη σύντροφό του, όταν δεν αισθάνεται σεξουαλική έλξη είναι πιθανό να δημιουργηθεί πρόβλημα στη στύση. Το γεγονός αυτό έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές μετά από περιόδους εγκυμοσύνης.

4. Διαφορετικές σεξουαλικές πρακτικές ανάμεσα στο ζευγάρι: Η διαφορετικότητα αυτή, σε συνδυασμό µε την αποτυχία του ζευγαριού να τις διαχειριστεί ή να τις τροποποιήσει, μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία, αφού ο άντρας θέλει πάντα να φανεί άξιος των προσδοκιών της γυναίκας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας όταν συνυπάρχουν προβλήματα στη σχέση, είναι απαραίτητο να συμμετέχει όχι µόνο ο άνδρας αλλά και η σύντροφός του. Οι σημαντικότερες εξελίξεις στη φαρμακοθεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα αφού σύμφωνα με τα παραπάνω οι παράγοντες ως επί το πλείστον είναι ψυχολογικοί και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ