Πώς οι καβγάδες αποδεικνύονται σωτήριοι σε μία σχέση

826

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείς να τσακωθείς με το σύντροφό σου. Δεν υπάρχει σχέση χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός καβγάς. Μήπως όμως αυτοί οι καβγάδες είναι αυτοί που κρατάνε μια σχέση δυνατή και μέχρι το τέλος; Μάθε διαβάζοντας πιο κάτω πως γίνεται αυτό.

Έχεις χρόνο μόνο για τους φίλους σου και ποτέ για μένα;

Εμείς τα θηλυκά έχουμε το δεσμό μας πάντα, σημαία, πάνω και πρώτα απ” όλους και απ΄όλα. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους άντρες που παρά τον έρωτα που έχουν για τη γυναίκα τους, προτεραιότητες δεν ξέρουν να βάζουν.

Αν βρεθείς λοιπόν ουραγός στη λίστα των πραγμάτων που έχει να κάνει μέσα στην ημέρα και να διεκδικείς ένα μισάωρο μετά τη δουλειά, τη μπάλα, το γυμναστήριο, τον καφέ τους κολλητούς, το βιντεοπαιχνίδι, την οικογένειά του… Βάλε φρένο! Διεκδίκησε το  χρόνο που σου αξίζει και προς Θεού: μην τον περιμένεις κλεισμένη σπίτι αναμένοντας πότε θα βρει χρόνο να σε δει. Αν τον μάθεις να είσαι stand by, θα βγάλεις μια ζωή περιμένοντας.

Καμιά βόλτα θα βγούμε ή όλο μέσα θα την βγάζουμε;

Στην αρχή της σχέσης όλα τα ζευγάρια θέλουν να περνούν χρόνο στο κρεβάτι. Εντάξει, ωραία και γεμάτη μέλια η φάση αυτή αλλά κάποια στιγμή θα σας περάσει. Μην ξεχνάς πως η κλεισούρα είναι ο πιο κακός οδηγός για μια σχέση με προοπτικές. Σταμάτα να τον δικαιολογείς σκεπτόμενη πως δεν έχετε χρόνο, είστε κουρασμένοι, υπάρχει οικονομική κρίση και βρείτε χρόνο για να περνάτε όμορφα και εκτός σπιτιού.

Στην φάση αυτή, ισχύει η άποψη πως αν δεν διεκδικήσεις δεν θα πάρεις. Αν δηλαδή αφήνεις τον καιρό να περνάει και δεν βρίσκετε χρόνο να βγείτε για ένα καφέ, εύκολα θα σας επισκεφτεί και η πλήξη και η βαρεμάρα.

Διακοπές, διήμερα, τριήμερα (ακόμα και κλεισμένα από site προσφορών), φιξαρισμένες ημέρες που θα ξέρετε ότι θα βγείτε για ένα φαγητό, για ένα σινεμαδάκι, για μια ιερή μπυρίτσα έστω και στο παγκάκι της πλατείας!

Που πήγαν τα λεφτά; Που τα ξοδέψαμε;

Στην Ελλάδα της προηγούμενης εικοσαετίας, τα ζευγάρια μπορούσαν να ζήσουν πλούσια και με ένα μισθό να μπαίνει στο σπίτι. Στην Ελλάδα του σήμερα, κάθε ευρώ κάνει τη διαφορά. Αν δεν λύσετε νωρίς το ζήτημα των χρημάτων (ποιος πληρώνει, πως μοιραζόμαστε τους λογαριασμούς, που ξοδεύουμε τα χρήματά μας), γρήγορα θα έρθει η στιγμή του μεγάλου μπαμ.

Σχέση σημαίνει διπλά έξοδα και πολλές φορές οι άντρες θέλουν να κάνουν έξοδα μόνο για τον εαυτό τους. Αν μάλιστα αποφασίσετε να μοιραστείτε την ίδια στέγη, είναι σημαντικό να κάνετε το ξεκαθάρισμα των οικονομικών σας, όσο κι αν πονάει η αλήθεια. Ωραία τα ακριβά αυτοκίνητα αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να σκορπάει λεφτά για αυτό.

Κι από την άλλη, ωραία τα ακριβά γοβάκια αλλά ούτε εσύ είσαι πρέπει να αισθάνεσαι άνετα να καταθέτεις τον μισθό σου εκεί.

Γενικά: νέα έρευνα του πανεπιστημίου Florida State τονίζει πως τα ζευγάρια που καυγαδίζουν, είναι πιο ευτυχισμένα και μένουν μαζί για περισσότερο. Όπως φαίνεται, το να εκφράζεις τον θυμό και την απογοήτευσή σου κάθε φορά που προκύπτουν τα αρνητικά συναισθήματα, είναι καλύτερο από την τεχνική “μαζεύω μαζεύω και κάποια στιγμή σκάω”.

Προσοχή: δεν λέμε να εφευρίσκεις αιτίες για να τσακώνεστε στα μαρμαρένια αλώνια, αλλά τα μικρά ξεσπάσματα ξεπερνιούνται πιο εύκολα, σε σχέση με τους καυγάδες κορυφής!

Για εσένα που το παίζεις ζεν, που δεν θες να τσακώνεσαι για να μην τον χάσεις, που πας με τα νερά του για να είστε μαζί, θυμήσου: κάποια στιγμή και το ζεν θα αρχίσει να βράζει μέσα σου, τόσο που είτε θα χάσεις τον εαυτό σου, είτε την υπομονή σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ