Τα πιο γνωστά ψέματα που θα ακούσεις από έναν άνδρα

638
Woman with crossed fingers

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γυναίκες ξέρουμε να λέμε πιο συχνά μικρά ψεματάκια για να αποφύγουμε κάποιες καταστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι και οι άνδρες δεν λένε. Υπάρχουν 6 συνηθισμένα ψέματα που σίγουρα θα ακούσεις από τον σύντροφό σου. Διάβασε πιο κάτω ποια είναι αυτά.

1.  Εμένα με έχουν όλοι… Θεό

Ο αντρικός εγωισμός στα καλύτερα του. Ο τύπος «περνάω και με θαυμάζουν όλοι» είναι κλασική περίπτωση αντρικού ψέματος. Στην πραγματικότητα, οι άντρες δυσκολεύονται να παραδεχτούν την αποτυχία (όχι ότι για τις γυναίκες είναι εύκολο πράγμα, αλλά λέμε τώρα).

Το πώς η σύγχρονη κουλτούρα ορίζει την επιτυχία είναι σημαντικό για την αντρική ιδιοσυγκρασία, και επομένως ο άντρας θεωρεί ότι είναι σημαντικό και για τη σύντροφό του. Συνήθως, όσο η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού χτίζεται ο άντρας «πετάει» τέτοιες μικρές ανακρίβειες, οι οποίες αν παραμείνουν σε παρελθοντικό χρόνο δεν βλάπτουν, αλλά αν συνεχίσουν, ίσως το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο.

2. Φυσικά μου αρέσουν οι φίλες σου

Ως γνωστό οι γυναίκες υπολογίζουν πολύ στη γνώμη που θα σχηματίσει ο κλειστός φιλικός τους περίγυρος για τον σύντροφό τους. Οπότε δεν είναι και παράλογο ένας άντρας να επιμένει ότι συμπαθεί τις φίλες και τους φίλους της συντρόφου του, προκειμένου, με απλά λόγια να τους «πάρει με το μέρος του».

Η περίπτωση αυτού του τύπου ψέματος ωστόσο έχει να κάνει με τη γυναικεία αυταρέσκεια και το πόσο γοητευμένη αισθάνεται όταν την κολακεύουν.

Αναγνωρίζοντας δηλαδή ο σύντροφος της, ότι ο κοινωνικός της περίγυρος είναι άνετος, διασκεδαστικός, κλπ αυτόματα η γυναίκα θεωρεί ότι έχει κάνει τις σωστές επιλογές και με τους φίλους της και με τον σύντροφο της, ο οποίος έχει κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο να τον ερωτευτεί.

Μέχρι τη μέρα που η γυναίκα θα μάθει την αλήθεια, θα τον έχει ερωτευτεί τόσο που πλέον δεν θα έχει σημασία, το ασήμαντο αυτό ψέμα.

3. Δεν απάντησα στο τηλέφωνο, γιατί…

Αυτά είναι τα ψέματα της κατηγορίας λίγο πριν τον χωρισμό. Όσο πιο γρήγορα μία γυναίκα αντιληφθεί ότι αυτή η δικαιολογία είναι απλά υπεκφυγή γιατί πολύ απλά δεν αισθάνεται κάτι ο άντρας απέναντί της, τόσο το καλύτερο και για τους δυο. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι δικαιολογίες είναι τόσο φανερές που απλά το εν δυνάμει έτερον ήμισυ απορεί «τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς;».

Ωστόσο αν η γυναίκα τείνει να πιέζει καταστάσεις και να επιμένει, διαιωνίζοντας την ουτοπία της, τότε το ψέμα φτάνει σε σημείο να είναι η μοναδική λύση. (Προσοχή η συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο ισχύει και για άντρες και για γυναίκες).

4. Το φόρεμα αυτό σου ταιριάζει τέλεια

Αυτά είναι τα «καλά ψέματα». Εκεί που ο άντρας ψεύδεται, ή καλύτερα ομορφαίνει μία κατάσταση, επειδή ακριβώς νοιάζεται για τη σύντροφό του. Ωστόσο τα «καλά ψέματα» μπορεί πολλές φορές να …παραείναι καλά και να αφορούν μόνο όσα θέλει η σύντροφος να ακούσει, γεγονός που στην ουσία καταντάει παραποίηση της αλήθειας.

5. Κάνουν περικοπές αλλά εμένα δεν με αγγίζουν

Αρκετοί άντρες έχουν έντονο το αίσθημα της προστασίας και της ανάγκης παροχής αγαθών προς τη σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να λένε ψέματα προκειμένου να μην τις στενοχωρήσουν. Ωστόσο ακόμα και αυτά τα ψέματα, που έχουν ως βάση την αγάπη και το ενδιαφέρον, μπορούν να επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στην αίσθηση εμπιστοσύνης μέσα σε ένα ζευγάρι, με πρώτο δείγμα τη γυναίκα να μην θεωρεί ότι ο άντρας την σέβεται ως ισάξιο μέλος στη σχέση τους.

6. Είχα σκοπό να το κάνω αλλά…

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία ο άντρας προτιμά να πει ψέματα πάρα να έρθει αντιμέτωπος με το θυμό ή τη γκρίνια μιας γυναίκας. Αυτή είναι η κορυφαία κατηγορία μάλιστα στην οποία ο άντρας επιδίδεται σε ευφάνταστες και πρωτότυπες δικαιολογίες, που μεταξύ μας πολλές φορές είναι άξιες θαυμασμού. «Ήμουν έτοιμος να καθαρίσω αλλά δεν έβρισκα τη σκούπα», «θα πάω σουπερμάρκετ, όταν…» και χίλιες δυο ακόμα υπεκφυγές. Ωστόσο αυτά τα ψέματα η γυναίκα τα προσπερνά, εκτός και εάν η κατάσταση «βαδίζει» πάνω σε ένα συνεχές και συγκεκριμένο μοτίβο, οπότε και πρέπει το ζευγάρι από κοινού να δει που είναι το πρόβλημα.

Η απορία όμως παραμένει: Αν η μοναδική θεραπεία για ένα ζευγάρι είναι η απόλυτη ειλικρίνεια μεταξύ τους, είμαστε έτοιμοι να δούμε… ποιος τελικά νίκησε στην αιώνια μάχη των φύλων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ