10 πράγματα που νευριάζουν τους άνδρες και πρέπει να αποφύγεις

549

Σίγουρα θα ξέρεις ότι οι άνδρες γενικά κάνουν αρκετή υπομονή σε μία σχέση. Τις περισσότερες φορές σέβονται τις ανάγκες μας και τις ιδιοτροπίες μας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να το εξοργίσουν, να τον δυσανασχετήσουν, αλλά και να τον ξενερώσουν. Διάβασε παρακάτω ποια πράγματα είναι αυτά που νευριάζουν το σύντροφό σου.

 

1. Μην ξεχνιέσαι και μην επαναπαύεσαι με ζητήματα προσωπικής υγιεινής και εμφάνισης. 

 Όσο κι αν έχετε γνωριστεί καλά, όσο κι αν δεν σε νοιάζει πλέον να κυκλοφορείς άβαφτη μαζί του,  δεν είναι καθόλου σοφό να ξεχνάς να πλύνεις δόντια πριν το πρώτο φιλί μετά από ένα 8ωρο ύπνου. Επίσης, δεν είναι καθόλου ωραίο το άλουστα μαλλιά, οι πιτζάμες με παντόφλες σε καθημερινή βάση και η αίσθηση του ότι… παραχαλάρωσες! Και μην ξεχνάς την αποτρίχωση!

 

2. Μην το παρακάνεις με το μακιγιάζ. 

Αφού έλαβες υπ’ όψιν σου το παραπάνω, δεν χρειάζεται να περάσεις στην «αντίπερα όχθη» και κάθε πρωί να σε βρίσκει με τρεις στρώσεις makeup και 18 στρώσεις κραγιόν. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, τα καλλυντικά, όλες αυτές οι μυρωδιές τους πάνω στο πρόσωπο μας και η εντύπωση του «ψεύτικου» φρικάρουν τους άντρες, ενώ κάποιους απλώς τους απωθεί να το φιλήσουν δύο χείλη με τόνους  κραγιόν ή lip gloss  επάνω τους.

 

3. Μην αναλύεις κάθε στιγμή από τις «δύσκολες μέρες».

Ok, όλοι ξέρουν τι συμβαίνει όταν μία γυναίκα έχει περίοδο. Οι περισσότεροι συμπάσχουν, ακριβώς επειδή τους φαίνεται αδιανόητο ένας άνθρωπος, η σύντροφος τους, να σφαδάζει από τους πόνους αυτές τις μέρες του μήνα. Προς Θεού, όμως, μην αρχίσεις να του εξηγείς με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι σου συμβαίνει λεπτό προς λεπτό αυτών των ημερών. Τελεία.

 

4. Μην μετακινείς τα πράγματα του. 

Αν έχει ένα συγκεκριμένο μέρος να βάζει τα κλειδιά του ή άλλα προσωπικά αντικείμενα που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, απλώς σεβάσου το. Δεν είπαμε να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι θα βρίσκεις τις κάλτσες του πάνω στο μάτι της κουζίνας. Αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, να «τακτοποιείς» τα πράγματα του γραφείου του. Αν εκείνος λειτουργεί σε καθεστώς χάους και ακριβώς μέσα σ’ αυτό το χάος ξέρει που να βρει το κάθε τι, άσε την κρίση νοικοκυροσύνης που σ’ έπιασε για άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Σε κανέναν δεν αρέσει να του χάνουν τα πράγματα του. Ούτε και σ’ εσένα.

 

5. Απεξαρτήσου από τα social media.

Σου μιλάει και εσύ του λες «μισό λεπτό, τσεκάρω κάτι στο Facebook κι έρχομαι». Κι από εκείνο το «μισό λεπτό» έχουν περάσει δύο ώρες. Μην το κάνεις. Δεν υπάρχει πιο ξενέρωτο– πιο αντικοινωνικό για την ακρίβεια – πράγμα, από το να περπατάτε χέρι – χέρι, να πίνετε τον καφέ σας ή να βγαίνετε με φίλους και εσένα το μυαλό (και το δάχτυλο σου) να τρέχει στην… οθόνη του κινητού, για να τσεκάρεις ποιος «ανέβασε» τι στο Instagram και στο Twitter.

 

6. Μην μιλάς συνεχώς για τη δουλειά σου. 

Ναι, δεν το κάνεις για να πουλήσεις… μούρη. Τον πόνο σου λες και τον λες στον άνθρωπο σου. Αλλά αν η δουλειά μονοπωλεί τις ώρες που βρίσκεστε μαζί , αν εσύ γκρινιάζεις συνεχώς για εκείνη τη συνάδελφο που σε «χώνει» και σου σπάει τα νεύρα, μην απορήσεις αν το δεις, να ψάχνει απελπισμένα την πόρτα.

 

7. Μην ψαχουλεύεις πράγματα, συρτάρια, λογαριασμούς, κινητά και e-mails.

Εκτός από το ότι είναι αγενές και παραβιάζει κάθε έννοια ιδιωτικότητας, φανερώνει το πόσο ανασφαλής είσαι. Και ναι, οι άνθρωποι φρικάρουν με την – άνευ λόγου – ανασφάλεια και τις μικρότητες. Ειδικά, αν δεν σου έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα, θα θυμώσει και θα έχει και δίκιο (διπλό το κακό….).

 

8. Μην «κολλάς» με τις παρέες του. 

Είναι ωραίο να βγαίνετε όλοι μαζί, με δικούς σου και δικούς του φίλους. Είναι ωραίο, επίσης, να σε συμπαθούν και να σε αποδέχονται οι φίλοι του. Αλλά είναι πιο ωραίο να τους αφήνεις και λίγο μόνους. Και για να μη νιώσει εκείνος ότι τον «στραγγαλίζεις», αλλά και για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, (γιατί ποτέ δεν ξέρεις).

 

9. Μην το παρακάνεις με τις παρατηρήσεις και τα σχόλια. 

Δεν είναι ανάγκη πάντα να έχεις κάτι να πεις για μία κίνηση του, για το πουκάμισο που φόρεσε ή για μία συνάδελφο του που δεν συμπαθείς, (που καλά κάνεις και δεν τη συμπαθείς, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα). Το να τον κριτικάρεις σε μόνιμη βάση, ακόμη κι αν το κάνεις για καλό, σταδιακά θα σε απομονώσει απ’ όλα εκείνα που… πρέπει να γνωρίζεις. Άσ’ τον να σου μιλάει και πάρε θέση μόνο αν κρίνεις ότι κάτι είναι πολύ σοβαρό!

 

10. Μη λες συνέχεια «ναι». 

Τον «τσιτώνεις» και ούτε που το φαντάζεσαι. Καμιά φορά τα «όχι» μας κάνουν πιο συμπαθείς, πιο ελκυστικές, αφήνουν και μια υπόνοια ότι δεν είμαστε δεδομένες. Αν είναι σίγουρος ότι θα τον ακολουθείς σε κάθε του βήμα και κάθε απόφαση, πρώτον θα «ξεφουσκώσει» το ενδιαφέρον και δεύτερον θα θεωρήσει ότι τα ‘χεις παρατήσει όλα επάνω του. Πάρε πρωτοβουλία, φέρε αντίρρηση και μπες για λίγο στη θέση του: εσύ τι θα σκεφτόσουν για κάποιον που δεν είχε δική του γνώμη;

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε αρχίζετε να… «παραγνωρίζεστε». Απλώς, σκέψου τι «μικροπράγματα» δεν θα ήθελες να σου κάνει εκείνος και όλα θα μπουν στη θέση τους, σχεδόν μαγικά…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ