Μαρμελάδα φράουλα

741

Είπαμε ότι θα φτιάχνουμε πράγματα που είναι στην εποχή τους κι επειδή η φράουλα είναι τώρα στο φόρτε της, θα φτιάξουμε μια ωραιότατη μαρμελάδα, που θα την έχουμε για το πρωινό μας η θα την χρησιμοποιήσουμε όταν θέλουμε να κάνουμε Cheesecake .

Είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη …

Θα χρειαστούμε φράουλες, ζάχαρη, αρμπαρόριζα

ΦΡΑΟΥΛΕΣ 1

Αναλόγως με την ποσότητα φράουλες που θα έχετε, θα βάλετε και την ανάλογη ζάχαρη, όμως πάντα λίγο λιγότερη.

Ας πούμε, για ένα κιλό φράουλες θα βάλετε οκτακόσια πενήντα γραμμάρια ζάχαρη.

Ας ξεκινήσουμε…

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τις φράουλες, δεν σας λέω να κόψετε το κοτσανάκι, ποιος θα καθάριζε φράουλες χωρίς να κόψει το κοτσανάκι τους… οι υπερβολές των τετριμμένων συνταγών!!

Αφού λοιπόν τις καθαρίσουμε και τις πλύνουμε, τις κόβουμε φέτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μας με την ζάχαρη.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ 2

Μια στρώση φράουλες, λίγη ζάχαρη, μια στρώση φράουλες, λίγη ζάχαρη, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Θα τα αφήσετε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα που τα ξεκινήσατε.

Την άλλη μέρα θα δείτε ότι έχουν βγάλει όλα τα υγρά τους, με ένα πιρούνι τις ζουλάτε να λιώσουν λίγο και αμέσως μετά, τις βάζουμε να βράσουν χωρίς να προσθέσουμε νερό,  σε μέτρια θερμοκρασία, γιατί αφρίζουν και θα χυθούν.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ 3

Αφού βράσουν ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά, θα κλείσετε το μάτι της κουζίνας, θα τις αφήσετε να κρυώσουν και αφού δείτε ποσό υδαρές είναι το σιρόπι τους, θα τις ξαναβάλετε να βράσουν, θα βάλετε και την αρμπαρόριζα, μέχρι να δέσει το σιρόπι τους καλά.

Όπως είναι ζεστή, την βάζετε μέσα στα γυάλινα βάζα σας και φυσικά, σας τοχω ξαναπεί, όλη αυτή την διαδικασία την επίπονη, με βάζα στον φούρνο η με βάζα που αποστειρώνονται στο νερό και διάφορα άλλα συναφή, δεν τα έκανα ποτέ.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ 4

Τα βάζα μου, είναι πολύ καλά πλυμένα και κλεισμένα, έτσι τα γεμίζω πάντα με την καυτή μαρμελάδα και έχω μαρμέλαδες και τρία χρόνια εκτός ψυγείου, χωρίς να πάθουν τίποτα!!!

Είπαμε απλά, χωρίς να μας κάνουν την ζωή δύσκολη!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ