Αντικείμενα που σκοτώνουν την αντρική λίμπιντο!

731

Αν και ορισμένοι παράγοντες που μειώνουν την ερωτική επιθυμία στον άντρα είναι αρκετά γνωστοί, όπως το στρες, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ή τα περιττά κιλά, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, εντελώς άγνωστοι, καθώς νέα αμερικανική έρευνα επισημαίνει ότι η λίμπιντο του άνδρα μπορεί να δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα λόγω… σαμπουάν ή αδιάβροχου μπουφάν!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε πλαστικά και προϊόντα περιποίησης, συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες. Αντίστοιχη επίδραση όμως παρατηρήθηκε και σε γυναίκες και παιδιά.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα έκθεσης σε φθαλικές ενώσεις σε σχέση με τα επίπεδα τεστοστερόνης σε περισσότερους από 2.200 Αμερικανούς που συμμετείχαν στην Εθνική Δημοσκόπηση για την Υγεία και τη Διατροφή την περίοδο 2011-2012. Οι φθαλικές ενώσεις βρίσκονται στα πλαστικά από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) και σε αρκετά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης.

«Οι αναλύσεις έδειξαν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης ήταν μειωμένα όταν η έκθεση σε φθαλικές ενώσεις ήταν αυξημένη σε βασικές πληθυσμιακές υποομάδες, όπως τα αγόρια 6 έως 12 ετών και οι άνδρες και γυναίκες 40 έως 60 ετών», δηλώνει ο ερευνητής Τζον Μίκερ, ένας από τους βασικούς συντάκτες της μελέτης.

Αν και τα ευρήματα της μελέτης δεν αποδεικνύουν κάποια σχέση αιτίας και αποτελέσματος, η συσχέτιση ήταν αρκετά ισχυρή.

Τα χαμηλά επίπεδα της τεστοστερόνης συνδέονται με αρνητικές συνέπειες στην αναπαραγωγική ικανότητα στα νεαρά αγόρια, ενώ στη μέση ηλικία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα, μειωμένη ερωτική διάθεση, χαμηλά επίπεδα ενέργειας ή μειωμένη νοητική απόδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ