9 αλήθειες που θα σας κάνουν να… φιλιέστε όλη μέρα!

999

Το φιλί είναι συνήθως η πρώτη ουσιαστική επαφή με το σύντροφο μας

Συνήθως, η συνήθεια αυτή… φθίνει με το χρόνο, κυρίως λόγω των αντρών που πάνε κατ’ ευθείαν στο “ψητό”.

Μήπως πρέπει να τους κάνουμε να αναθεωρήσουν την τακτική τους; Διαβάστε εδώ 9 λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξετε το φιλί στην καθημερινή ρουτίνα της σχέσης σας!

1. Υπάρχει “σωστός” τρόπος για να φιλάς: Ακόμα κι αν ο καθένας μπορεί να έχει το προσωπικό του στυλ και τις δικές του προτιμήσεις, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να γείρουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά αντί για αριστερά όταν φιλάνε, σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού Nature. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ρουρ (Ruhr) στη Γερμανία ανέλυσε 124 ζευγάρια και βρήκε ότι το 65% απ’ αυτά έγερναν προς τα δεξιά

2. Το φιλί απελευθερώνει τις ορμόνες της υγείας και της ευτυχίας: Οι ενδορφίνες, ή αλλιώς οι «ορμόνες της χαράς», είναι οι ορμόνες που εκλύονται όταν γυμναζόμαστε. Η ωκυτοκίνη είναι η «συνδετική» ορμόνη και εκλύεται όταν θηλάζετε το μωρό σας. Οι δυο αυτές ορμόνες απελευθερώνονται όταν φιλάτε και σας κάνουν να νοιώθετε πολύ λιγότερο άγχος και πολύ πιο ευτυχισμένες! Το φιλί, επίσης, ενισχύει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, που ρυθμίζει τη σεξουαλική επιθυμία, και της σεροτονίνης, η οποία ανεβάζει τη διάθεση, και μειώνει τα κατώτερα στρώματα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, γεγονός που οδηγεί στη μείωση του άγχους και της πίεσης του αίματος

3. Τα χείλη έχουν περισσότερες νευρικές απολήξεις από την κλειτορίδα: Το σημείο του γυναικείου σώματος που συνδέεται συχνότερα με την «απόλαυση» έχει 8.000 νευρικές απολήξεις, ενώ τα χείλη περίπου 10.000! Τα συμπεράσματα… δικά σας!

4. Οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που φιλιούνται: Τα ζώα όλων των ειδών δείχνουν την αγάπη με παρόμοιους τρόπους: Οι χιμπατζήδες ανταλλάσσουν φιλιά, οι αλεπούδες και τα σκυλιά γλείφουν το ένα το πρόσωπο του άλλου και οι ελέφαντες βάζουν κορμούς στο στόμα του συντρόφου τους!

5. Το φιλί προσφέρει ανοσία: Αν και υπάρχει το θέμα του κινδύνου εξάπλωσης ασθενειών μέσω της ανταλλαγής σάλιου, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Medical Hypothesis ισχυρίζεται ότι τα φιλιά μπορούν να αυξήσουν την ανοσία των γυναικών απέναντι στον κυτταρομεγαλοϊό. Ο κυτταρομεγαλοϊός κολλάει με την επαφή στόμα – με – στόμα και μπορεί να μπορεί να προκαλέσει τη γέννηση βρεφών με τύφλωση και άλλες γενετικές ανωμαλίες, αν η μητέρα είναι φορέας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

6. Τα χείλη μπορεί να σας καθοδηγήσουν να βρείτε το σωστό ταίρι: Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Helen Fisher, το φιλί είναι ένα «εργαλείο αξιολόγησης συντρόφου», επειδή ο εγκέφαλος, μέσω του φιλιού, λαμβάνει δεδομένα σχετικά με τα αισθήματα του συντρόφου. Γεύσεις, μυρωδιές, η αφή και η θερμοκρασία είναι μερικά από αυτά. Με άλλα λόγια, ένα φιλί λέει πολύ περισσότερα για κάποιον από ότι αισθάνονται τα χείλη. Στην πραγματικότητα, η Fisher εξηγεί ότι οι άντρες μπορούν υποσυνείδητα να αξιολογήσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων σας και ως εκ τούτου, τη γονιμότητα, και οι γυναίκες μπορούν να πάρουν πληροφορίες για το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του άντρα που φιλάνε! Εντυπωσιακό!

7. Το φιλί γυμνάζει: Το φιλί με διάρκεια θα μπορούσε να μετρήσει ως αερόβια άσκηση! Εντάξει, δεν είναι αρκετό, αλλά καίει θερμίδες. Ένα παθιασμένο φιλί ενός λεπτού μπορεί να κάψει λίγο περισσότερο από 6 θερμίδες.

8. Τα γαλλικά φιλιά εξυπηρετούν επιστημονικούς σκοπούς: Το σάλιο περιέχει τεστοστερόνη, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Albany, και οι άντρες απολαμβάνουν τα υγρά φιλιά με ανοιχτό το στόμα, επειδή ασυνείδητα προσπαθούν να μεταφέρουν την τεστοστερόνη τους στη γυναίκα, γεγονός που θα οδηγήσει στην αύξηση της σεξουαλική της ορμής.

9. Το φιλί ως αξιολογητής της σχέσης: Ερευνητές του πανεπιστήμιου του Albany, επίσης διαπίστωσαν ότι εμείς οι γυναίκες χρησιμοποιούμε το φιλί ως ένα τρόπο αξιολόγησης της σχέσης μας.

Επιμένουμε περισσότερο από τους άντρες στο φιλί, πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά το σεξ. Λοιπόν, ναι! Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, γιατί όχι;!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ