Φλοράλ: Τα μπουκέτα… της μόδας

705

Τα λουλουδάτα μοτίβα είναι διαχρονικά, άλλοτε ρομαντικά, άλλοτε με παιχνιδιάρικο ύφος, άλλες φορές εντυπωσιακά και άλλες διακριτικά. Το φλοράλ αποτελεί κορυφαία τάση της μόδας και την άνοιξη-καλοκαίρι του 2019. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εκπληκτικές εμφανίσεις, αποφεύγοντας τις υπερβολές και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Τα λουλούδια αποτελούν ένα διαχρονικό μοτίβο που δεν έχει ηλικία και δεν φοριέται μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όπως απέδειξε η μόδα, τα φλοράλ ρούχα φοριούνται και φθινόπωρο και τον χειμώνα, αρκεί να επιλέξετε τα σωστά χρώματα και σχέδια για κάθε σεζόν.

Κάποια ρούχα ή αξεσουάρ είναι εξ ολοκλήρου διακοσμημένα με φλοράλ σχήματα σε διάφορα μεγέθη, ενώ υπάρχουν κι εκείνα που έχουν λουλούδια σε κάποια σημεία τους.

Πέρα από τα κλασικά φλοράλ υφάσματα στα ρούχα που έχουν μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, ιδιαίτερα όμορφα είναι και τα κεντημένα ή ανάγλυφα άνθη, αλλά και οι δαντέλες με λουλούδια.

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό φλοράλ σχέδιο στα ρούχα σας
Οι συνδυασμοί με φλοράλ ρούχα κρύβουν κάποιες μικρές παγίδες που θα μπορούσαν να χαλάσουν εντελώς την εικόνα μας. Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς;

Μέγεθος λουλουδιών: Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξετε το μοτίβο σύμφωνα με τον σωματότυπό σας. Για παράδειγμα, όσο μεγαλύτερα είναι τα λουλούδια, τόσο περισσότερο όγκο προσθέτει στο σώμα.

Γι΄ αυτό αν είστε πιο μεγαλόσωμη προτιμήστε ένα print με μικρά λουλούδια και οι πιο μικροκαμωμένες μεγαλύτερα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Το σημαντικότερο είναι να φοράτε τα μεγάλα print στα δυνατά σημεία του σώματός σας και να τα αποφεύγετε στις περιοχές όπου δεν θέλετε να τονίσετε.

Χρώματα: Ένας πρώτος βασικός διαχωρισμός στα χρώματα γίνεται ανάλογα με την εποχή, αν και δεν είναι ο κανόνας. Φέτος, θα βρούμε από σκούρα ή ουδέτερα χρώματα έως έντονα, φωτεινά και γλυκά παστέλ.

Ωστόσο, οι έντονες αποχρώσεις τείνουν να τραβούν τα βλέμματα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποφεύγονται τα πολύ ζωηρά εμπριμέ σε σημεία που δεν θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή, π.χ. μια γεμάτη περιφέρεια. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο ένα πιο σκούρο floral print.

Συνδυασμοί με φλοράλ ρούχα
Η πιο εύκολη λύση για εντυπωσιακές εμφανίσεις είναι τα φλοράλ φορέματα. Το μόνο που χρειάζονται είναι τα μονόχρωμα αξεσουάρ σε απόχρωση που ταιριάζει με κάποιο από τα βασικά χρώματα του εμπριμέ τους.

Υιοθετήσετε το φλοράλ επιλέγοντας ένα μόνο κομμάτι, π.χ. φούστα, μπλούζα ή πανωφόρι και ολοκληρώστε το με μονόχρωμα κομμάτια που ταιριάζουν ή έρχονται χρωματικά σε αντίθεση με το εμπριμέ αυτό μοτίβο. Έτσι διατηρείτε την ισορροπία.

Για τις πιο τολμηρές, συνδυάστε ρούχα με το ίδιο εμπριμέ μοτίβο ή με διαφορετικά που όμως ταιριάζουν μεταξύ τους σε αποχρώσεις και στιλ. Οι fashionistas έχουν δείξει τον δρόμο…

Αν δημιουργήσετε ένα total floral look, φροντίστε τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ να είναι σε ουδέτερους τόνους.

Εξίσου εντυπωσιακοί συνδυασμοί για φλοράλ ρούχα [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] είναι με πουά, καρό ή ριγέ κομμάτια. Αυτή όμως η επιλογή θέλει προσοχή προκειμένου να μην πέσετε στην παγίδα της υπερβολής.

Τα κοσμήματα που θα επιλέξετε είναι προτιμότερο να είναι μίνιμαλ, προκειμένου να κρατηθεί μια ισορροπία στην τελική εικόνα.

Σε περίπτωση που επιλέξετε φλοράλ κοσμήματα θα πρέπει να τοποθετούνται μακριά από το print. Για παράδειγμα, ένα κολιέ με λουλούδια ταιριάζει τέλεια με μια φλοράλ φούστα ή παντελόνι, αλλά όχι με μια φλοράλ μπλούζα.

Αν δεν τολμάτε το floral print στα ρούχα, μπορείτε να επενδύσετε σε λουλουδάτα αξεσουάρ, όπως ένα μαντήλι, μια τσάντα ή ένα ζευγάρι παπούτσια. Αυτή η μικρή πινελιά μπορεί να απογειώσει ένα απλό ντύσιμο.
Φλοράλ φορέματα για κάθε περίσταση
Το πιο δημοφιλές φλοράλ ρούχο της γυναικείας γκαρνταρόμπας είναι το φόρεμα. Ανάλογα με το στιλ του (ρομαντικό, κομψό, boho, σέξι κ.λπ.), το ύφασμα και το print, μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, μπορεί να είναι μόνο πρωινό ή πολύ επίσημο βραδινό.

Κάποια σχέδια είναι πασπαρτού. Ανάλογα με τα παπούτσια και τα υπόλοιπα αξεσουάρ μπορούν να σας περάσουν με ευκολία από το πρωί, το γραφείο, την απογευματινή βόλτα μέχρι τη βραδινή έξοδο.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση για να φορέσετε ένα φλοράλ φόρεμα είναι να το συνδυάσετε με ένα σακάκι, μια ζακέτα, ένα τζιν ή δερμάτινο μπουφάν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το μετατρέψετε σε φούστα, φορώντας από πάνω ένα πουλόβερ ή μια μπλούζα.

Επίσης όμορφη ιδέα για να φορέσετε ένα καλοκαιρινό εμπριμέ φόρεμα το φθινόπωρο ή τον χειμώνα είναι να βάλετε από μέσα ένα ζιβάγκο ή μια μπλούζα.

Συνδυάζοντας φλοράλ φούστες
Η πιο ασφαλής επιλογή για τέλειους συνδυασμούς με φλοράλ φούστες είναι τα μονόχρωμα τοπ και πουλόβερ σε απόχρωση που ταιριάζει με το print. Ιδανικά μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της βάσης του εμπριμέ μοτίβου.

Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω ένα δερμάτινο ή τζιν μπουφάν, είτε ένα κομψό μεσάτο σακάκι.

Αν πάλι σας αρέσει να παίζετε με τα prints και να κάνετε mix & match συνδυασμούς, μπορείτε να ταιριάξετε τη φλοράλ φούστα σας με πουά, ριγέ ή άλλα φλοράλ σχέδια στο τοπ. Αν και αυτό, απαιτεί γνώση, ώστε οι συνδυασμοί να είναι ισορροπημένοι.

Μία μακριά φλοράλ φούστα είναι τέλεια και για πρωινές εμφανίσεις αλλά με πιο casual παπούτσια, π.χ. με sneakers αλλά και με μπαλαρίνες.

Οι φλοράλ μπλούζες είναι ευκολοφόρετες
Μια φλοράλ μπλούζα μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και… τέλεια με μία μονόχρωμη φούστα όσο και με παντελόνι και να δείχνει το ίδιο εντυπωσιακή.

Για ένα πιο κομψό ντύσιμο γραφείου μπορείτε να επιλέξετε μια μπλούζα με διακριτικά λουλούδια και να την φορέσετε μέσα από κοστούμι. Η μικρή αυτή πινελιά θα δώσει χρώμα και ένταση σε ένα κατά τα άλλα καθώς πρέπει και αυστηρό σύνολο χωρίς υπερβολές.

Μία λουλουδάτη μπλούζα με το αγαπημένο σας τζιν δημιουργεί ένα casual chic ντύσιμο, ιδανικό για εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Από εκεί και πέρα μια εμπριμέ μπλούζα μπορεί να φορεθεί με οποιοδήποτε μονόχρωμο παντελόνι, τραβώντας τα βλέμματα στο επάνω μέρος του σώματος και απομακρύνοντας τα από την περιφέρεια.

Όμορφη πρόταση αποτελεί και το φλοράλ πουκάμισο σε συνδυασμό με το τζιν. Αν μάλιστα το τζιν είναι χρωματιστό, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο κομψό και ενδιαφέρον.

Φλοράλ παντελόνια και παντελόνες
Το φλοράλ μοτίβο σε ένα παντελόνι μπορεί να κάνει το ντύσιμο κάθε γυναίκας πολύ εντυπωσιακό, αρκεί να υπάρχει η σωστή επιλογή σχεδίου, αυτή δηλαδή που κολακεύει το σώμα.

Συνδυάζονται τέλεια με μονόχρωμα τοπ, αλλά και με πουκάμισα ή πουλόβερ. Για τις πιο κρύες μέρες μπορείτε να φορέσετε από πάνω ένα μονόχρωμο σακάκι, μια ζακέτα ή κάποιο άλλο πανωφόρι που κρατά μια ισορροπία σε όλο το σύνολο.

Ιδανικές για την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι και οι φλοράλ παντελόνες που συνδυάζονται εξίσου εύκολα με μονόχρωμες μπλούζες.

Ένα ακόμη από τα ευκολοφόρετα ρούχα είναι οι φλοράλ ολόσωμες φόρμες. Η μεγάλη ποικιλία τους σε σχέδια και χρώματα τις καθιστούν ιδανικές για κάθε σωματότυπο, αλλά και για κάθε περίσταση.

Τα πανωφόρια που κάνουν τη διαφορά
Ένα μονόχρωμο ή και απλό ντύσιμο για την καθημερινότητα ή τις βραδινές εμφανίσεις μπορεί να αποκτήσει ενδιαφέρον με μία κίνηση: ένα φλοράλ πανωφόρι! Μπουφάν, σακάκι, παλτό ή κιμονό με λουλούδια πάνω από οποιοδήποτε μονόχρωμα, λευκά ή μαύρα ρούχα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ