Παστέλ: Οι «ζαχαρωτές» αποχρώσεις της μόδας!

742

Τα παστέλ χρώματα δεν θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι στα ρούχα, στα αξεσουάρ ακόμη και στα κοσμήματα. Ποιες είναι οι top παστέλ αποχρώσεις της εποχής και πώς θα τις φορέσουμε με κομψό και εντυπωσιακό τρόπο;

Ήρθε η άνοιξη και αν αναρωτιέστε «πώς να φορέσω τα παστέλ» έχετε απόλυτο δίκιο, γιατί είναι τάση και αυτή τη σεζόν και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα είδαμε στο street style των Εβδομάδων Μόδας και μας αρέσουν πολύ γιατί είναι ρομαντικά και θηλυκά και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Μπορείτε να τα φορέσετε όποιο και αν είναι το στιλ σας, αρκεί να βρείτε την απόχρωση και τα κομμάτια που σας ταιριάζουν περισσότερο

Living Coral: Το κορυφαίο χρώμα του 2019 είναι το απαλό κοραλλί
Αυτό το γλυκό και όμορφο πορτοκαλί- ροζέ, δηλαδή ανοιχτό κοραλλί χρώμα, είναι το χρώμα της χρονιάς. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην βρίσκεται και στις πρώτες επιλογές για τα της νέας σεζόν. Αποπνέει φρεσκάδα και ζωντάνια, έχοντας παράλληλα έναν αέρα τροπικού προορισμού, διακοπών και φρουτένιων ποτών.

Ροζ σε αποχρώσεις του τριαντάφυλλου
Το πιο θηλυκό και κοριτσίστικο χρώμα είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές και αυτή την άνοιξη. Σε αποχρώσεις, όπως το απαλό ροζ της πούδρας, αλλά και σε ελαφρώς πιο έντονους ή baby pink τόνους με μια μικρή δόση λιλά, το ροζ θα φορεθεί πολύ αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Επιλέξτε λοιπόν την ιδανική για εσάς απόχρωση και δημιουργήστε κομψές και θηλυκές εμφανίσεις για κάθε περίσταση. Μάλιστα οι απαλοί χρωματισμοί του ροζ είναι ιδιαίτερα εύκολο να συνδυαστούν και με τα υπόλοιπα χρώματα της λίστας.

Ανοιχτό λιλά της λεβάντας
Μία ακόμη παστέλ απόχρωση που θα φορεθεί πολύ στην ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή μόδα του 2019 είναι το απαλό μοβ λιλά στο χρώμα της λεβάντας. Πρόκειται για ένα επίσης γλυκό χρώμα που συνδυάζεται υπέροχα τόσο με τα ροζ, όσο και με τους πιο γήινους τόνους της σεζόν. Ο συνδυασμός του με τα κρεμ-μπεζ, το χρυσαφί της άμμου αλλά και το λευκό δίνει ένα αριστοκρατικής κομψότητας αποτέλεσμα.

Απαλό γαλάζιο
Εξίσου αισθητή θα κάνει την παρουσία του και το απαλό γαλάζιο αυτή την εποχή. Θα το δούμε να φοριέται τόσο στα ρούχα, όσο και στα παπούτσια αλλά και στις τσάντες. Αυτή η απαλή και δροσερή απόχρωση που θυμίζει τον καθαρό ουρανό και τη θάλασσα, θα προσθέσει μια φρέσκια νότα στο ντύσιμο της σεζόν.

Παστέλ κίτρινο
Είναι μία απόχρωση που μπορεί να κάνει αίσθηση πολύ εύκολα σε μία εμφάνιση σας κι αυτό είναι το πιο δυνατό σημείο του κίτρινου χρώματος. Είναι επιπλέον, το κυρίαρχο χρώμα του φετινού καλοκαιριού, αλλά εδώ το συναντάμε στις απαλές αποχρώσεις του βούτυρου, του λεμονί, του αχνού κροκί και σίγουρα θα το λατρέψετε σε ολοκληρωτική μονοχρωμία, όπως ένα φόρεμα ή ανδρόγυνο κουστούμι ενώ ακόμη κι ένα μίνιμαλ τοπ μπορεί να κάνει αίσθηση. Οι πιο διστακτικές επιλέξτε το σε αξεσουάρ.

Απαλό πράσινο βεραμάν
Το βεραμάν είναι ένα από τα δυνατά παστέλ χρώματα της σεζόν που μπορείτε να το βάλετε στο στιλ σας και να πετύχετε chic & classic εμφανίσεις. Ανάλογα με τον τρόπο που θα το συνδυάσετε, μπορείτε να δώσετε ρομαντική, κλασική ή ακόμη και rock διάθεση στο συνολικό αποτέλεσμα.

Πώς να φορέσω τα παστέλ; Υπάρχουν πολλοί τρόποι!
Τα παστέλ είναι για όλες! Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ρούχα και αξεσουάρ άλλης αισθητικής και να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Το πιο ρομαντικό ροζ φόρεμα ας πούμε, ταιριάζει τέλεια με ένα δερμάτινο τζάκετ που έχει ροκ χαρακτήρα!

Για το γραφείο μπορείτε να επιλέξετε π.χ. ένα βεραμάν (ή ροζ, λιλά, γαλάζιο) σακάκι για να δώσετε ανοιξιάτικη διάθεση στο total black look σας ή ένα παστέλ πουκάμισο για να συνοδεύσετε ρομαντική λουλουδάτη φούστα σας.

Για τις casual εμφανίσεις σας, ένα παστέλ ίσιο ή φαρδύ παντελόνι με ένα βαμβακερό πουλόβερ είναι ό,τι χρειάζεστε για να βάλετε χαρούμενη και στιλάτη διάθεση στην καθημερινότητα σας.

Δοκιμάστε ένα αυστηρής γραμμής κοστούμι με τις «ζαχαρένιες» νότες των παστέλ για μία πιο ανάλαφρη διάθεση.

Πολύ της μόδας είναι η μονοχρωμία. Είναι μία τέλεια ιδέα για εμφάνιση απόλυτης κομψότητας που αποπνέει και διακριτική πολυτέλεια. Δοκιμάστε ένα παστέλ χρώμα και φορέστε το από κορυφής μέχρις ονύχων.

Από την άλλη, οι συνδυασμοί των παστέλ αποχρώσεων μεταξύ τους μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ ενδιαφέρον και όμορφο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, φορέστε ένα κίτρινο σορμπέ πουκάμισο με μία φούστα ή παντελόνι σε απαλό λιλά και τα ανάλογα αξεσουάρ ή πάλι δημιουργήστε ένα σύνολο με απαλό γαλάζιο και πουδρέ ροζ.

Προσοχή χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις να συνδυάσετε τα κατάλληλα χρώματα και τις αποχρώσεις τους. Θυμηθείτε ότι καλό είναι να ταιριάξετε έως δύο διαφορετικά παστέλ. Από τα τρία και μετά ή πρέπει να είστε «μέτρ» του είδους ή θα μοιάζετε σαν… παιδικό ζαχαρωτό!

Κάντε παιχνίδι με τις αντιθέσεις! Η ακριβώς αντίστροφη ιδέα από τις προηγούμενες είναι να φορέσετε μία παστέλ ροζ ή κίτρινη φούστα με λευκό T-shirt και μαύρο δερμάτινο τζάκετ και μαύρα ψηλοτάκουνα πέδιλα. Ίσες «δόσεις» θηλυκότητας, ροκ και ανατρεπτικής διάθεσης!

Αν είστε ακόμη διστακτικές με τα παστέλ, υιοθετήστε τα απλά και μόνο στα αξεσουάρ. Ξεκινήστε με μία τσάντα, ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα μαντίλι ή κοσμήματα.

Οι παστέλ αποχρώσεις δημιουργούν ωραίες αντιθέσεις με το μαύρο, το σκούρο μπλε, το σκούρο πράσινο, το σκούρο καφέ.

Τα παπούτσια και τα λοιπά αξεσουάρ σε ουδέτερους τόνους κάνουν τέλεια… παρέα με τις παστέλ αποχρώσεις. Επειδή ακριβώς τα παστέλ είναι απαλά και διακριτικά, τα ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ, το κρεμ, το πολύ ανοιχτό γκρι τα συμπληρώνουν με ωραίο τρόπο.

Σε ανάλογους τόνους: Δημιουργήστε ένα σύνολο μονοχρωμίας παίζοντας με τις αποχρώσεις. Σκεφθείτε μία φούξια φούστα και παπούτσια με ένα παστέλ ροζ πουκάμισο ή πουλόβερ και τσάντα. Αντίστοιχα, έντονο κίτρινο φόρεμα με λεμονί πανωφόρι ή ένα σκούρο πράσινο παντελόνι και αξεσουάρ με απαλό φιστικί τοπ. Απλά θαύμα!

Οι παστέλ αποχρώσεις σε παπούτσια και τσάντες ταιριάζουν εξαιρετικά με τα λουλουδάτα φορέματα ή φούστες που είναι εξίσου της μόδας.

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ