Τάση: Η πλισέ φούστα για κάθε στιλ!

971

Ένα από τα βασικά και διαχρονικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας που τις τελευταίες σεζόν έχει γίνει must, είναι η πλισέ φούστα. Σε διάφορα μήκη, υφάσματα και χρώματα αποτελεί κορυφαία τάση της μόδας και για τη σεζόν άνοιξη – καλοκαίρι 2019. Μπορεί να φορεθεί από όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου και σε κάθε περίσταση.

Αμέτρητα σχέδια σε διάφορα μήκη και χρώματα και σε ποικιλία υφασμάτων πέρασαν από τις πασαρέλες στις βιτρίνες των καταστημάτων. Μία πλισέ φούστα μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και ανάλογα με τους συνδυασμούς και τα αξεσουάρ να δώσει και εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ειδικά, οι μίντι πλισέ φούστες κυριαρχούν στη σκηνή της μόδας ήδη εδώ και κάποιες σεζόν και θα συνεχίσουν και την άνοιξη-καλοκαίρι του 2019. Από σατέν, σιφόν, βαμβάκι, φέτος ίσως είναι πιο κομψές παρά ποτέ, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι το πλισέ έχει κάνει την εμφάνισή του και στα φορέματα, τα παντελόνια, τις μπλούζες ακόμη και στα μαντίλια, δημιουργώντας μία… «πτυχωτή μόδα»!

Κατά καιρούς η πλισέ φούστα είχε εξέχουσα θέση στη θηλυκή γκαρνταρόμπα, όπως στη δεκαετία του 1950, στη δεκαετία του 1970 και του 1980 και αργότερα το 2010.

Η φετινή τάση τη θέλει από πιο ανάλαφρα και μερικές φορές πιο διάφανα υφάσματα, ενώ τα κυρίαρχα χρώματα είναι το κόκκινο, το σκούρο μπλε, το λαδί, οι παστέλ αποχρώσεις, χωρίς να παραλείπονται τα κλασικά καμηλό, μαύρο και λευκό. Σε ό,τι αφορά το μήκος της, το μίντι είναι το μεγάλο must, αλλά και το μάξι είναι εξίσου μία δημοφιλής επιλογή.

Πάρτε ιδέες για τις δικές σας στιλάτες εμφανίσεις!
Όπως ήδη είπαμε το μήκος πάνω ή λίγο κάτω από το γόνατο είναι η πιο μοδάτη επιλογή και ταυτόχρονα… και η πιο εύκολη!

Οι μίντι φούστες από πλισέ υφάσματα είναι ιδανικές για κάθε περίσταση και κολακεύουν κάθε γυναικείο σωματότυπο. Φορέστε τις λοιπόν από την πρωινή σας εξόρμηση στα μαγαζιά μέχρι τη βραδινή εμφάνιση σε ένα γάμο και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Μία μαύρη πλισέ φούστα σε αυτό το μήκος (μπορεί να είναι και από δέρμα!) δίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, ειδικά αν τη συνδυάσετε με ενδιαφέροντα τοπ και αξεσουάρ.

Εξίσου ενδιαφέρον αποτέλεσμα έχει με ένα κλασικό λευκό πουκάμισο, με ένα τζιν πουκάμισο ή με ένα απλό τοπ από το πρωί έως το βράδυ.

Μπορείτε να διαλέξετε μία φούστα ολόκληρη πλισέ ή με πτυχώσεις μόνο μπροστά ή/και πίσω.

Φορέστε την πλισέ σας φούστα λίγο πάνω από τη μέση και όχι προς τους γοφούς για να τονίσετε τη μέση σας και ακόμη καλύτερα δέστε και μία ζώνη.

Αν και γενικότερα οι φούστες αποπνέουν θηλυκότητα και κομψότητα, φορώντας την με ένα oversized πουλόβερ μπορείτε να την κάνετε πιο casual.

Αντίστοιχα, ο συνδυασμός με ένα δερμάτινο ή τζιν μπουφάν δημιουργεί ένα πιο ροκ αποτέλεσμα.

Συνδυάστε την με μπαλαρίνες, γόβες ή ψηλοτάκουνα πέδιλα για το γραφείο ή πιο επίσημες περιστάσεις, ενώ με τα αθλητικά σας γίνονται πιο καθημερινές και σπορ chic.

Οι μίνι πλισέ φούστες είναι σαφώς πιο δύσκολες και δεν ταιριάζουν σε όλες. Οι κοντές πλισέ φούστες είναι ιδανικές για τις γυναίκες που τους αρέσει να αναδεικνύουν τα όμορφα πόδια τους.

Αν επιλέξτε να φορέσετε μια πλισέ κοντή φούστα στο γραφείο φροντίστε το μήκος της να μην είναι πολύ αποκαλυπτικό. Ένα σχέδιο που φτάνει λίγο πιο πάνω από το γόνατο είναι το ιδανικό. Συνδυάστε τη με ένα πουλόβερ, ένα γυναικείο πουκάμισο ή ένα απλό τοπ και ολοκληρώστε το ντύσιμο γραφείου σας με ένα κομψό ζευγάρι μπαλαρίνες ή γόβες.

Οι μακριές πλισέ είναι πολύ εντυπωσιακές και ιδανικές για πιο επίσημες εμφανίσει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να φορεθούν εξίσου και στην καθημερινότητα, αν συνδυαστούν με πιο απλά μπλουζάκια και παπούτσια.

Η ίδια πλισέ μακριά φούστα μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανάλογα με το τοπ και τα παπούτσια που θα την πλαισιώσουν.

Φορέστε τη για παράδειγμα στη βόλτα και τον καφέ σας με ένα πουλόβερ, ένα πουκάμισο ή ένα απλό Τ-shirt και τα sneakers σας, δημιουργώντας ένα κομψό casual ντύσιμο. Εναλλακτικά με ένα δερμάτινο μπουφάν ή ένα τζιν σακάκι και αναδείξτε τη ροκ διάθεσή σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ