Πως οικοδομείται η σχέση πατέρα -κόρης

529

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Family Psychology, τα κορίτσια που έχουν καλή σχέση με τον πατέρα τους είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη, ενώ διαχειρίζονται καλύτερα το καθημερινό στρες. Συζητούν επίσης πιο άνετα τα συναισθήματά τους και η ικανότητα αυτή, να μιλούν ανοιχτά για το πώς νιώθουν, τα προετοιμάζει ώστε να έχουν καλές προσωπικές σχέσεις στο μέλλον.

Προσωπικές αξίες, αυτοεκτίμηση, σχέσεις, σεξουαλικότητα και μια αίσθηση ελέγχου στη ζωή τους είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τα κορίτσια με τη συμβολή του πατέρα τους στη ζωή τους. Όταν ένας πατέρας διαμορφώνει μια βαθιά, υγιή σχέση με την κόρη του, τη βοηθά να δημιουργήσει μια θετική αυτο-εικόνα και της επιτρέπει να νιώθει ότι έχει τον έλεγχο της ζωής της, δύο καταστάσεις που θα της επιτρέψουν στο μέλλον να έχει την αυτοπεποίθηση που θα την οδηγήσει στην επιτυχία.

Η πρακτική συμβολή του πατέρα στη ζωή της κόρης του

Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ, κορίτσια που ο πατέρας τους ήταν από την αρχή σημαντικό μέρος της ζωής τους, είναι πιο πιθανό να έχουν καλύτερη οικονομική κατάσταση και φυσική υγεία, από εκείνα που είχαν πατεράδες που ήταν απόντες ή δεν εμπλέκονταν στην ανατροφή τους.

Από την πρώτη μέρα

Όσο νωρίτερα ο πατέρας ξεκινήσει η ενεργή συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή της κόρης του, τόσο δυνατότερος γίνεται ο συναισθηματικός δεσμός μεταξύ τους – κάτι που οδηγεί σε όλα τα παραπάνω οφέλη.

Και ο ρόλος της μαμάς;

Τονίζοντας τη σημασία του ρόλου του πατέρα, οι επιστήμονες δεν υποτιμούν το ρόλο της μητέρας στη ζωή της κόρης της. Οι μητέρες μπορούν, μεταξύ άλλων, να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και είναι εκείνες που θα καθοδηγήσουν τις κόρες τους μέσα στα ορόσημα όπως η εφηβεία, η πρώτη έμμηνος ρύση και το ενδιαφέρον για τα αγόρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ