Αν θέλετε να χάσετε βάρος μην… εστιάζετε στην γυμναστική!

749

Πάρα πολλοί άνθρωποι τρέχουν στα γυμναστήρια, ιδρώνοντας σε αερόβιες ασκήσεις, στο διάδρομο και στα ελλειπτικά μηχανήματα. Βλέπουν όμως ότι βάρος δεν χάνουν…

Τι συμβαίνει άραγε;

Καταρχάς να τονίσουμε ότι η γυμναστική κάνει καλό στην υγεία, εφόσον γίνεται υπό τις οδηγίες των ειδικών.

Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι “Δεν μπορούμε να γυμνάσουμε μια κακή δίαιτα!”.

Αυτό σημαίνει ότι όσο και να γυμνάζεστε, για να δείτε ανάλογα αποτελέσματα θα πρέπει να υιοθετήσετε μια σωστή διατροφή.

Συνεπώς, αρχίστε να εστιάζετε στην διατροφή και αμέσως μετά στην άσκηση.

Εδώ είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος και να μείνετε εκεί:

1. Συνειδητοποιήστε ότι η απώλεια βάρους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διατροφή
Πάρτε ξεκάθαρες αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε. Υπάρχει η τάση να αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη διατροφή και την τηρούμε… 2 -3 μέρες. Στη συνέχεια αρχίζουμε και να κάνουμε εκπτώσεις… Κάθε μικρή παράβαση του προγράμματος συνδέεται με μια δέσμευση για περισσότερη γυμναστική…. που ποτέ δεν τηρείτε! Ας το πάρουμε απόφαση. Για να χάσουμε βάρος και να βελτιώσουμε την υγεία μας χρειάζεται αφοσίωση και συνέπεια! Η διατροφή είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για την αρχική απώλεια βάρους, ενώ η σωματική άσκηση είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση του βάρους και τη γενική υγεία μας.

2. Καθαρίστε τη διατροφή σας … ένα βήμα τη φορά.
Καθαρίστε τη διατροφή σας πρώτα: Αφομοιώστε τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, κόψτε τα επεξεργασμένα φαγητά, αντιμετωπίστε τις όποιες δυσανεξίες σε φαγητά έχετε – και στη συνέχεια επικεντρωθείτε στην άσκηση.

Αντί να πάτε απ’ ευθείας στην κρύα γαλοπούλα, επιλέξτε μια βαθμιαία μετάβαση. Πριν αγοράσετε τρόφιμα διαβάστε τις ετικέτες. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και θα σας δώσει την ευκαιρία να καταλάβετε τι πραγματικά τρώτε. Ξεχάστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά, όπως αναψυκτικά και πατατάκια. Αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη ή στα γαλακτοκομικά, επιλέξτε ανάλογες τροφές. Μην αγνοείτε τα μηνύματα του οργανισμού σας.

3. Αφού έχετε δημιουργήσει μια υγιεινή διατροφή, προσθέσετε ένα πρόγραμμα άσκησης και τηρείστε το με συνέπεια.
Αφού έχετε πραγματοποιήσει όλα τα προηγούμενα, ξεκινήστε την άσκηση. Βάλτε σωστούς στόχους. Μην στοχεύετε σε ένα σώμα χωρίς λίπος, που όμως θα συνοδεύεται και από ελάχιστη μυική μάζα. Δεν είναι σωστό να λιμοκτονείτε για να αποκτήσετε το κορμί που θέλετε χωρίς γυμναστική! Αφενός δεν γίνεται και αφετέρου δεν οδηγεί στη βελτίωση της υγείας. Το αντίθετο μάλιστα! Η έλλειψη άσκησης θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία μας.

Η άσκηση θα διατηρήσει χαμηλά το βάρος σας, αλλά ταυτόχρονα θα κρατήσει το σώμα σε καλή κατάσταση. Είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση βάρους, επειδή βοηθά στο κάψιμο του λίπους και ενισχύει το μεταβολισμό σας

Η υγιεινή διατροφή, η συνεπής άσκηση και ο επαρκής ύπνος είναι οι τρεις παράγοντες που οδηγούν σε μόνιμη απώλεια βάρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ