Γυμναστική και ευεξία

768

Γράφει η Βαλεντίνη Βουτσινά 

 

Φίλες μου σήμερα θα κάνω την ανατροπή και δεν θα αναφερθώ σε τρόπους εκγύμνασης και ευεξίας. Λόγω ενός περιστατικού που έλαβε χώρα στη σχολή μου, νιώθω ότι θέλω να σας μιλήσω για αυτή την αγωνία που νιώθουμε όλες οι γυναίκες για το βάρος μας και την κατανομή του στο σώμα μας. Ξέρω πως έχει καταντήσει κλισέ, αλλά αν βλέπατε από τη θέση μου πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στη θέληση και την εμμονή για ένα ωραίο σώμα, θα καταλαβαίνατε γιατί επιλέγω να σας μιλήσω γι’αυτό.

Το σώμα μας είναι μια μηχανή που λειτουργεί απο εμάς για εμάς. Πρέπει να το φορτίζουμε με ύπνο και φαγητό για να δουλέψει. Επίσης, το σώμα μας εξαρτάται πολύ και από την ψυχολογία μας. Και δεν μιλάω ως κάποιος ψυχολόγος του περιπτέρου, αλλά σαν μία ακόμη γυναίκα, που όταν αγχώνεται τρώει γλυκά ή όταν δουλεύει ασταμάτητα ξεχνάει να φάει. Όλοι τυχαίνει να παχαίνουμε και να αδυνατίζουμε κατά περιόδους. Δεν αποτελεί έγκλημα. Μην το αντιμετωπίζετε ως τέτοιο λοιπόν!

Το πως μοιάζει το σώμα σας σήμερα είναι αποτέλεσμα των παρελθοντικών επιλογών σας. Μπορεί να είστε λίγο πιο παχουλές, οκ! Λύνεται με μελλοντικές επιλογές. Όχι με επιλογές του εδώ και τώρα, γιατί πολύ απλά στο εδώ και το τώρα μπορούμε μόνο να μισούμε την εμφάνιση μας, αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε μαγικά. Ούτε μέσα σε μία βδομάδα μπορούμε, ακόμα και αν τρώμε μόνο σαλάτα και γυμναζόμαστε 3 ώρες κάθε μέρα. Θα καταφέρουμε να ρίξουμε την ενέργεια στο μηδέν και να πέσουμε κάτω. Κάνουμε χορό και άσκηση και διατροφή για να νιώθουμε καλά. Για να περνάμε ωραία  και όχι για να δώσουμε τροφή στην εμμονή μας για το σώμα μας που αν δεν κάνει αυτό που του πούμε πρέπει να το σιχαινόμαστε.

Ο κόσμος και τα πρότυπα είναι πολύ περίεργα στις μέρες μας. Αδύνατη, αλλά όχι κοκκαλιάρα, μεσογειακή αλλά όχι χοντρή! Είναι τέλειο να φοράς extra small, αλλά ντροπή να φοράς large. Κι όλες τρέχουμε να χωρέσουμε σε ένα medium «επειδή μας αρέσουν φαρδιά». Η λύση δεν είναι ποτέ να πάμε από την πίτσα στην πείνα. Υπάρχουν διατροφές και ειδικοί που χωρίς καθόλου πείνα θα μας βοηθήσουν να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε να διώξουμε, και όλοι εμείς, που διδάσκουμε χορό, ή οι γυμναστές, είμαστε στη διάθεση σας να συνεισφέρουμε σε έναν υγιή σκοπό.

Αυτό που πρέπει να ξεχάσουμε όμως πριν τα γλυκά και τα αναψυκτικά, είναι να αντιπαθούμε την εικόνα μας. Η εικόνα μας μπορεί να αλλάξει. Τα ψυχολογικά προβλήματα όμως που προκαλούμε στον εαυτό μας με την εμμονή στην απώλεια βάρους είναι ένας εφιάλτης που δεν φεύγει σε κάθε τροφή που θα καταναλώνουμε.

Η ευτυχία σας δεν εξαρτάται από ένα νούμερο που γράφει η ζυγαριά σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ