Μύθοι και αλήθειες για την δίαιτα

718

Η δίαιτα είναι ένα από τα πιο συζητημένα θέματα στη γυναικεία (και όχι μόνο) ζωή. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, ο υγιεινός τρόπος ζωής έχει γίνει μια τεράστια “τάση” και οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να πεθαίνουν από την πείνα ή να ακολουθούν τρελές δίαιτες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τα πιο δημοφιλείς μύθους για δίαιτες και ποια αλήθεια στην πραγματικότητα βρίσκεται πίσω από αυτούς!

Μπορείτε να φας όσο θέλεις, αρκεί να είναι υγιεινά τα τρόφιμα.  Όχι, φυσικά! Φρούτα, για παράδειγμα, είναι γεμάτα σάκχαρα και αν τρως μόνο μπανάνες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσεις βάρος άμεσα! Ακόμη και η υγιεινή διατροφή περιέχει θερμίδες, πρωτεΐνες, σάκχαρα, λιπαρά, οπότε θα πρέπει να είσαι  περισσότερο εξοικειωμένη με ό, τι αυτή  η διατροφή αποτελείται και πώς θα πρέπει να την συνδυάσεις για να φτιάξεις ένα καλό μενού για τον εαυτό σου.

Σταμάτησε το κρέας και θα έχεις την ευκαιρία να χάσεις βάρος. Και πάλι, όχι! Το ίδιο το κρέας δεν είναι τόσο τεράστιο πρόβλημα στη διατροφή σου. Εάν τρως μόνο για χορτοφάγους ζυμαρικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσεις βάρος στο τέλος. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ποικιλία στη διατροφή και σίγουρα να μπορείς να ενσωματώσεις τον αθλητισμό στον τρόπο ζωής σου.

Αποφεύγοντας ένα γεύμα θα βοηθήσει. Στην πραγματικότητα, μία από τα πιο διάσημες τακτικές είναι να τρως συχνά, αλλά λίγο, έτσι ώστε να μην καταπονήσεις το μεταβολισμό σου. Μην πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό  μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα: αυτό είναι ένα πολύ ανθυγιεινό! Οργανισμοί τείνουν να αποθηκεύουν λίπος όταν βρίσκονται κατά τη διάρκεια υπερκατανάλωσης τροφής.

Γυμνάζομαι, άρα να μπορώ να φάω όσο θέλω. Αυτό είναι ξεκαρδιστικό! Ειδικά αν ψάχνεις για γρήγορα αποτελέσματα, θα πρέπει όχι μόνο να γυμνάζεσαι συχνά, αλλά να βάζεις όρια όταν τρως. Δεν θα πρέπει να λιμοκτονήσεις, αλλά να καταναλώνεις αρκετά, ώστε να έχεις ενέργεια για γυμναστική.

Η απώλεια βάρους είναι σίγουρα μια πρόκληση για μερικούς ανθρώπους και η καλύτερη συμβουλή είναι στην πραγματικότητα να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία, δεδομένου ότι κάθε οργανισμός έχει ιδιαίτερες ανάγκες και χαρακτηριστικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ