Έτσι θα τον κάνεις… μηχανή του σεξ!

1383

Επιτέλους καλά νέα! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό της σεξουαλικής επιτυχίας.

Άθληση!

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sexual Medicine υποδεικνύει  ότι οι άντρες που γυμνάζονται έχουν καλύτερη στυτική λειτουργία και ποιοτικότερη σεξουαλική ζωή.

Βρήκαν ότι οι άντρες που ανέφεραν ότι γυμνάζονται αρκετά συχνά έχουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζουν τόσο οι ώρες, όσο και η ένταση της άσκησης. Με όποιο τρόπο κι αν γυμνάζεσαι θα πρέπει να στοχεύσεις το αποτέλεσμα της άσκησης να είναι ισοδύναμο με 2 ώρες έντονης άσκησης, όπως το τρέξιμο ή το κολύμπι, ή 3,5 ώρες μέτριας άσκησης ή 6 ώρες ελαφριάς άσκησης, την εβδομάδα.

Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που συνδέει άμεσα την άσκηση με την βελτίωση της στυτικής λειτουργίας και της σεξουαλικής δραστηριότητας και διενεργήθηκε σε πολυφυλετικό δείγμα ανδρών.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες συνέλλεξαν και ανέλυσαν δεδομένα από 300 άτομα. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τις δραστηριότητές τους και στη συνέχεια οι ερευνητές τους κατέτασσαν στην ανάλογη κατηγορία, όπως «καθιστική ζωή», «ήπια», «μέτρια», ή «έντονη» άσκηση. Επίσης ανέφεραν τις σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως ικανότητα «στύσης», «οργασμού», ποιότητα και συχνότητα στύσης και γενικότερα της σεξουαλικής τους απόδοσης.

Τελικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες – ανεξαρτήτως εθνικότητας – που ασκούνται λιγότερο ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα της σεξουαλικής λειτουργίας. Πρόσθετοι παράγοντες για χαμηλή σεξουαλική λειτουργία ήταν ο σακχαρώδης διαβήτης, η μεγάλη ηλικία, το κάπνισμα (είτε κατά την διάρκεια της έρευνας είτε κατά το παρελθόν), και η στεφανιαία νόσος.

Τα αποτελέσματα ενδεχομένως δεν αποτέλεσαν έκπληξη, επειδή η άσκηση μας δίνει ενέργεια – και σίγουρα έχουμε ανάγκη από ενέργεια – για να έχουμε μια ποιοτική σεξουαλική ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ