Ντοματοκεφτέδες στον φούρνο

722

Μια επίσης γρήγορη και νόστιμη πρόταση, για να ξεφεύγουμε και λίγο από τα τετριμμένα, είναι και οι ντοματοκεφτέδες, αλλά όχι στο τηγάνι, στον φούρνο, στεγνά και υγιεινά.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Θα χρειαστούμε πέντε έξη ντομάτες ώριμες, λίγο ξερό κρεμμύδι, μαιδανό, αλατοπίπερο, δυόσμο, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο καλαμποκάλευρο, λίγο ξερό βασιλικό, πολύ λίγο λάδι και λίγη τριμμένη φέτα.

Την ποσότητα στο αλεύρι την κανονίζετε εσείς, για να μας βγει η ζύμη ελαφρά σφικτή.

Βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μας, αφού έχουμε περάσει τις ντομάτες από το μούλτι, αλλά όχι να γίνουν πολτός, χοντροκομμένες και τα ανακατεύουμε για να έχουμε όπως είπαμε, μία ζύμη,  ελαφρά σφικτή.

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Αφού τα ζυμώσουμε καλά, βάζουμε την ζύμη μέσα στο ψυγείο για να σφίξει, μισή ώρα περίπου.

Εν τω μεταξύ εμείς, ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, να προθερμανθεί.

Βάζουμε στο ταψάκι μας λαδόκολλα ελαφρά αλειμμένη με λάδι και αφού πλάσουμε τους ντοματοκεφτέδες μας, τους βάζουμε με την σειρά στο ταψάκι μας και αμέσως στον φούρνο.

Χρειάζονται περίπου μισή ώρα για να ψηθούν, θα το δείτε, είναι ανάλογα με την δύναμη του φούρνου σας, μόλις ροδίσουν, είναι έτοιμοι.

Οι ντοματοκεφτέδες τρώγονται ζεστοί, αλλά και κρύοι, συνοδεύοντάς τους δε, με μια ωραία σαλάτα, έχουμε ένα ωραίο και ελαφρύ γεύμα…

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Κρύοι είναι ωραιότατοι για ουζάκι η ρακή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ