Μπισκοτοσοκολατένιος κορμός

674

Αυτό το γρήγορο και πανεύκολο γλυκό, είναι το γλυκό των παιδικών μας χρόνων, των χρόνων της αθωότητας, των χρόνων της πραγματικής ευχαρίστησης και όχι της υπερβολής που ήρθε αργότερα μ έναν απίστευτο καταναλωτισμό και «σουσουδισμό».

Αυτά τα γλυκά μας έφτιαχναν οι μαμάδες μας στο σπίτι και είμαστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και υγιείς…

Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στα χρόνια της αθωότητας, γιατί στα χρόνια της λιτότητας είμαστε ήδη, τα τελευταία πέντε χρόνια…

Ας ξεκινήσουμε…

Θα χρειαστούμε ενάμισι πακέτο μπισκότα για γλυκά ψυγείου, έχει πολλές μάρκες, ξέρετε εσείς… δυο φλιτζάνια άχνη ζάχαρη, ένα πακετάκι βούτυρο, απ αυτό που κάνετε τα γλυκά σας, ένα φλιτζάνι κακάο, μισό ποτήρι γάλα, λίγο κονιάκ και μια βανίλια.

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα μπισκότα και τα σπάμε κομματάκια, δεν τα θρυμματίζουμε.

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σε μια άλλη λεκάνη, βάζουμε το βούτυρο αφού το έχουμε μαλακώσει αρκετά στο φούρνο μικροκυμάτων, το κακάο, την βανίλια, το κονιάκ, την άχνη ζάχαρη και τα «δέρνουμε» καλά, με το μίξερ χειρός.

Αμέσως μετά, ρίχνετε μέσα τα μπισκότα και τα ανακατεύετε σιγά σιγά μ ένα κουτάλι.

Τώρα, για την τελική του μορφή, υπάρχουν δυο τρόποι…

Ο ένας είναι να τυλίξετε το μείγμα σε μια λαδόκολλα καλά, στρογγυλό, σαν μεγάλο σαλάμι δηλαδή και να το βάλετε για δυο ώρες μέσα στην κατάψυξη.

ΚΟΡΜΟΣ 1

Μετά το βγάζετε, αφαιρείτε την λαδόκολλα και το βάζετε σε μια πιατέλα στο ψυγείο, κόβοντάς το φέτες όποτε θελήσετε να φάτε.

Ο άλλος τρόπος είναι, να το βάλετε σε μια φόρμα αντικολλητική μακρόστενη, σαν αυτή που ψήνουμε το ψωμί για να γίνει φρατζόλα και να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα απ τον προηγούμενο τρόπο.

Αυτό ήταν… μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ