Σπιτικές θεραπείες για εγκαύματα από τον ήλιο

694

Το καλοκαίρι μπορεί να μας ταλαιπωρεί λίγο αλλά επειδή έρχεται κι εμείς θα οργώσουμε τις παραλίες, παρακάτω σου έχουμε σπιτικές θεραπείες για τυχόν εγκαύματα από τον ήλιο. Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην τις χρειαστείς και να προσέχεις πάντα την έκθεση στον ήλιο αλλά σε περίπτωση που, να είσαι προετοιμασμένη.

1) ΠΑΤΑΤΕΣ

Οι πατάτες είναι ένα πολύ αποτελεσματικό παυσίπονο για τους ερεθισμούς του δέρματος, ενώ επίσης δρουν ως καταπραϋντικά στις γρατσουνιές, τα τσιμπήματα αλλά και τα εγκαύματα.

Ο χυμός όμως της πατάτας είναι ακόμη καλύτερος για τα εγκαύματα του ηλίου και για την περιποίηση του δέρματος. Τι θα πρέπει να κάνεις:

Πλύνε και τρίψε μερικές πατάτες, σημειωτέον δεν χρειάζεται απαραίτητα να τις ξεφλουδίσεις. Εάν χρησιμοποιείς το μπλέντερ φρόντισε να τις λιώσεις καλά, για να πάρεις τον χυμό τους και αν δεις ότι δεν έχουν πολύ χυμό πρόσθεσε ελάχιστο νερό.

Μετά πάρε μια γάζα ή ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι και ταμπονάρισε την περιοχή ή άφησε το επάνω για να δράσει.

2) ΓΑΛΑ

Η θερμοκρασία του γάλατος θα απαλύνει το κάψιμο που νιώθεις, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ένα στρώμα πρωτεΐνης το οποίο θα προστατεύσει το δέρμα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να πάρεις μια μαλακή πετσέτα και να την βυθίσεις  στο γάλα, για να την χρησιμοποιήσεις σαν κομπρέσα.

3) ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

Η μέντα δροσίζει και καταπραΰνει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Όσο για το τσάι το ταννικό οξύ και η θεοβρωμίνη που περιέχει, βοηθά επίσης στην ανακούφιση του πόνου ενώ θεραπεύει το κατεστραμμένο δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά. Τι θα πρέπει να κάνεις;

Βάλε 1 λίτρο νερό να βράσει και έπειτα μέσα σε ένα μπολάκι άνοιξε και πάρε το περιεχόμενο από 5 φακελάκια τσαγιού και πρόσθεσε 3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μέντας. Μετά ρίξε από πάνω τους το νερό και σκέπασε το μπολ για περίπου 1 ώρα.

Τέλος, αφού κρυώσει χρησιμοποίησε βαμβάκι ή πετσέτα και βάλτην επάνω στο έγκαυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ