Φάτε το “αντηλιακό” σας για… τέλειο και ασφαλές μαύρισμα!

776

Αχ αυτό το μαύρισμα! Αποτελεί διακαή πόθο των περισσότερων από εμάς. Ξεκινάμε τις εξορμήσεις στις παραλίες με το κάνει την εμφάνιση της η πρώτη ηλιαχτίδα. Ακόμη κι όταν η θάλασσα είναι ακόμη κρύα, περιοριζόμαστε στην απαραίτητη ηλιοθεραπεία!

Κι αν κάποτε χαρακτηρίστηκε “θεραπεία”, είναι δεδομένο ότι όλοι πλέον έχουμε στο μυαλό μας ένα μαυρισμένο σοκολατένιο κορμί!

Πως θα το πετύχουμε όμως;

Σίγουρα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προσέξουμε τις ώρες που εκθέτουμε το κορμί μας στον ήλιο. Τις ώρες που η ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα ισχυρή, θα πρέπει να περιοριζόμαστε.

Επιβεβλημένη επίσης είναι και η χρήση ενός καλού αντηλιακού με το σωστό δείκτη προστασίας.

Υπάρχουν όμως ακόμη 2 μυστικά που θα σας επιτρέψουν να μαυρίσετε με ασφάλεια..!

1. Φάτε το αντηλιακό σας:   

Η UV ακτινοβολία αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, οι οποίες είναι επιβαρυντικές για την υγεία μας. Και τι είναι αυτό που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες;

Τα Αντιοξειδωτικά!

Ενισχύστε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά όπως τα μούρα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρύδια, τα μαύρα φασόλια, οι πιπεριές, τα καρότα, το πράσινο τσάι, το κακάο, το σκόρδο και ο σολομός. Έτσι τρώγοντας αντιοξειδωτικές τροφές ουσιαστικά… τρως το “αντηλιακό” σου!

 2. Μην ξεπλύνετε τη βιταμίνη D

Η βιταμίνη D σχηματίζεται στην επιφάνεια του δέρματος όταν αυτό εκτίθεται στις UVB ακτίνες του ήλιου. Η βιταμίνη D όμως δεν εισχωρεί άμεσα στον οργανισμό, παρά μόνο μετά από αρκετές ώρες (μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες).

Συνήθως, στο τέλος μιας ηλιόλουστης μέρας, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουν  στο ντους να τρίβουν το σώμα τους για να φύγουν το αντηλιακό, ο ιδρώτας και η άμμος. Με τον τρόπο αυτό στέλνουμε την καταπληκτική βιταμίνη D… στην αποχέτευση!

Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε ντους! Απλά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ξεπλύνετε το σώμα σας στο ντους μόνο με νερό, αν μπορείτε.

Περιορίστε τη χρήση του σαπουνιού όσο το δυνατόν περισσότερο… και δείτε το χρώμα σας να απογειώνεται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ