Άνοιξη και μωρό – Οδηγίες προς ναυτιλλομένους…

866

Η άνοιξη είναι στα καλύτερά της και ο καιρός πλέον έχει ζεσταθεί αρκετά. Είναι η ώρα να βγάλεις το μωρό σου βόλτα, να πάρει καθαρό αέρα και να έρθει σε επαφή με τα υπέροχα χρώματα και τις μυρωδιές της Άνοιξης.

Προσοχή! Η εποχή αυτή κρύβει πολλές παγίδες, ιδιαίτερα για τα μωρά.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις;

1. Θερμοκρασία: Ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες της άνοιξης, θα πρέπει να θυμάσαι ότι είναι πολύ πιθανό να πιάσει ξαφνικά αεράκι. Ιδιαίτερα δροσερό. Συνεπώς, να έχεις πάντα μαζί σου ένα λεπτό ζακετάκι ή μπουφάν. Ειδικά, αν πρόκειται να παραμείνεις έξω και μετά τη δύση του ηλίου.

2. Ηλιακή ακτινοβολία: Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις επικίνδυνες ιδιότητες των υπεριώδων ακτίνων. Προσοχή! Το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο. Πάντα, πριν βγεις πρέπει να του φοράς μια αντηλιακή κρέμα ειδική για μωρά. Επίσης, καλό είναι να έχεις μαζί σου και μια απλή ενυδατική κρέμα.

3. Κουνούπια: Την άνοιξη τα κουνούπια δεν είναι στο φόρτε τους, εντούτοις δεν πρέπει να το ρισκάρουμε. Όταν αρχίζει και βραδιάζει, αντικατέστησε το αντηλιακό με μια εντομοαποωθητική αλοιφή ειδική για μωρά.

4. Λουλούδια: Τα λουλούδια σαφέστατα είναι το δυνατό σημείο της άνοιξης και σε καμία δεν θα πρέπει να στερήσουμε αυτή την εμπειρία από τα μωρά μας. Πρέπει όμως να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή. Ποτέ δεν φέρνουμε σε απ’ ευθείας επαφή το μωρό μας με τα λουλούδια, επειδή η γύρη ή η μυρωδιά τους ενδέχεται να τους προκαλέσει αλλεργία. Ειδικά τις πρώτες φορές, πρόσεξε, κατά τη διάρκεια της βόλτας για σημάδια εμφάνισης αλλεργίας, κοκκινίλες, πριξιματάκια κτλ. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινώνησε άμεσα με τον παιδίατρο σου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ