Τροφές που απογειώνουν τη λίμπιντο

680

Μέχρι τώρα έχεις ακούσει ότι οι τροφές που ανεβάζουν την ερωτική σου επιθυμία είναι  τα θαλασσινά αλλά και το μέλι. Υπάρχουν όμως και άλλα τρόφιμα τα οποία έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Διάβασε παρακάτω ποια είναι αυτά.

Αβοκάντο:
Οι Αζτέκοι αναφέρονταν σε αυτά ως … όρχεις εξαιτίας του σχήματός τους. Οι επιστήμονες λένε πως είναι αφροδισιακή τροφή επειδή είναι πλούσια σε μη κορεσμένα λιπαρά, κάνουν καλό στην καρδιά και στις αρτηρίες. Έτσι η καρδιά δεν κουράζεται και το αίμα τροφοδοτεί σταθερά τα σωστά σημεία στο σώμα! Σημειώνεται ότι οι άντρες με καρδιακά προβλήματα έχουν αυξημένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας.

Αμύγδαλα:
Διεγείρουν την ερωτική διάθεση και αυξάνουν τη γονιμότητα. Είναι εξαιρετικά θρεπτικά, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και σημαντικά για την σεξουαλική υγεία και την αναπαραγωγή αφού έχουν βιταμίνη Ε, σελήνιο, zinc κ.α.

Φράουλες:
Με σοκολάτα ή χωρίς. Το κόκκινο χρώμα καταρχήν είναι από μόνο του διεγερτικό, ενώ περιέχουν φολικό οξύ, βιταμίνη Β, στοιχεία που φαίνεται να αυξάνουν τα σπερματοζωάρια. Σε συνδυασμό με τη σοκολάτα που έχει πολλές μεθυλοξανθίνες που πυροδοτούν τη λίμπιντο.

Ρόκα:
Εδώ και αιώνες θεωρείται διεγερτική. Περιέχει αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία στα πράσινα φύλλα, συστατικά απαραίτητα για τη σεξουαλική υγεία καθώς μπλοκάρουν την απορρόφηση περιβαλλοντικών στοιχείων που επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο.

Σύκα:
Τονώνουν τη γονιμότητα, είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία της καρδιάς, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χορταίνουν γρήγορα – άρα δε κινδυνεύεις από αντιαισθητικό φούσκωμα στο στομάχι.

Εσπεριδοειδή:
Οποιοδήποτε φρούτο αυτής της οικογενείας είναι πλούσιο σε φολικό οξύ και βιταμίνη C που είναι σημαντικότατα για την σεξουαλική υγεία των αντρών. Φαντάσου τί θα συμβεί αν απολαύσεις μια σαλάτα με ρόκα, ροζ γκρέιπφρουτ, χυμό πορτοκαλιού, λεμόνι και λάιμ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ