Πώς να στηρίξεις το σύντροφό σου σε μια δύσκολη στιγμή

600

Πολλές φορές διαπιστώνεις ότι το ταίρι σου, βρίσκεται σε μία κατάσταση κούρασης και άγχους. Αυτό που θέλει πραγματικά εκείνη την ώρα, είναι να νιώσει ότι θα τον στηρίξεις και θα τον βοηθήσεις με κάθε τρόπο. Μείνε δίπλα του όταν σε έχει ανάγκη και όταν βρεθείς και εσύ σε αυτή την κατάσταση θα κάνει και αυτός το ίδιο για εσένα.

Μην κάνεις συνεχώς παράπονα. Όταν ο σύζυγός σου βιώνει μια κουραστική εβδομάδα ή περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας αργεί να επιστρέψει στο σπίτι και τα καθήκοντα στον εργασιακό χώρο πολλαπλασιάζονται, μην ξεκινήσεις τα παράπονα και τη μουρμούρα. Σίγουρα αναζητάς τη συντροφιά του και λίγες ώρες μαζί του αλλά υπάρχουν στιγμές, τις οποίες πρέπει να δείξεις πόσο δυναμική είσαι ώστε να κατανοήσει πως στις δύσκολες καταστάσεις βρίσκεστε στο πλευρό του.

Προσπάθησε να του αφαιρέσεις όσο το δυνατό καθήκοντα που αφορούν το σπίτι. Κοινώς, προσπάθησε, εφόσον είναι δυνατό, να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες ώστε να αποφορτίσεις για λίγο το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά του. Να σκέφτεσαι πως αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή. Επιπρόσθετα, η οποιαδήποτε προθυμία σου να «κλέψεις» κάποιες από τις υποχρεώσεις του είναι ένας ακόμα τρόπος για να δείξεις στον σύντροφό σου τη στήριξή σου αλλά και την αγάπη σου. Συγχρόνως, ζήτησε βοήθεια από τον οικογενειακό περίγυρο σου (εφόσον είναι εφικτό), εάν όλο το βάρος των ευθυνών βρίσκεται πάνω σου.

Να είσαι ευγνώμων. Πες του ένα «ευχαριστώ» μιας και εργάζεται τόσες πολλές ώρες ώστε τίποτα να μην λείπει από την οικογένειά σου. Στείλε του ένα μήνυμα στο κινητό και πες του πόσο σημαντικός είναι στη ζωή σου αλλά και πόσο τον στηρίζεις σε μια δύσκολη ή κουραστική εβδομάδα. Δείξε του την ευγνωμοσύνη σου με το να του φτιάξεις το αγαπημένο του φαγητό ή γλυκό.

Δώσε του χρόνο για τον εαυτό του. Κοινώς, κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου ο σύντροφός σου θα αναζητά λίγες ώρες για να ασχοληθεί με πράγματα που τον ευχαριστούν. Όμως, φρόντισε να κατανοήσει πως προτεραιότητα στον ελεύθερο χρόνο είναι αρχικά η οικογένεια που έχεις δημιουργήσει.

Δείξε του με πράξεις πως θα είσαι στο πλευρό του όταν σε χρειαστεί. Ρώτησέ τον εάν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον βοηθήσεις και δείξε την προθυμία σου ώστε όλα να πάνε καλά αλλά και χωρίς εντάσεις κατά τη διάρκεια μιας κοπιαστικής εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here