Γυμναστική σε ρυθμό Oriental

584

Μέσα στις εβδομάδες που πέρασαν μιλήσαμε για πολλά είδη χορού που μπορούν να μας γυμνάσουν. Από το barre a terre, στους λάτιν και βραζιλιάνικους χορούς, στο τάνγκο μα και τη zumba. Σήμερα λοιπόν, θα αναφερθούμε σε ακόμα ένα είδος χορού που έχει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα από πολλές οπτικές γωνίες. Το oriental!

‘Όλοι έχουμε ακούσει για τον γνωστό και ως χορό της κοιλιάς, και πιστεύω ότι λίγο έως πολύ όλες θα θέλαμε να είχαμε την αιθέρια κίνηση των χορευτών του oriental. Πολλές από εσάς τώρα θα σκέφτεστε πως οι επαγγελματίες του είδους δεν είναι και ιδιαίτερα αδύνατες (συνήθως) και πως ο συγκεκριμένος χορός απαιτεί και λίγα παραπάνω κιλά. Και έχετε δίκιο. Πράγματι, οι παλιότεροι επαγγελματίες ήταν μεσογειακές γυναίκες με καμπύλες. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι ο συγκεκριμένος χορός δεν γυμνάζει.

Σκεφτείτε μόνο πόσο έντονες είναι οι κινήσεις του χορού αυτού στην κοιλιά και στη λεκάνη. Προκειμένου λοιπόν να μάθουμε να ενεργοποιούμε αυτά τα σημεία για να μάθουμε την τεχνική και τις κινήσεις, αναπόφευκτα τα γυμνάζουμε. Όσο πιο πολύ εξασκούμαστε και αποκτάμε άνεση στο χορό μας, το επίπεδο δυσκολεύει και πολλές φορές μπορεί να ξοδεύουμε και ένα ολόκληρο μάθημα χορεύοντας ασταμάτητα!

Βέβαια, όταν μιλάμε για Oriental δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τα άλλα πλεονεκτήματα αυτού του χορού. Η εκμάθηση του, δίνει ακόμα και στις καθημερινές μας κινήσεις, χάρη και το σώμα μας παίρνει μία στάση πολύ γυναικεία και πολύ αιθέρια. Από τις κινήσεις των χεριών μας, τον τρόπο που περπατάμε και πως τοποθετούμε τον κορμό μας…η γυναίκα που χορεύει oriental φαίνεται! Δεν ξέρω κατά πόσο τα αποτελέσματα είναι γρήγορα, αλλά ξέρω πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ταξίδι που κάνουμε με το σώμα μας πάνω σε τέλειες μουσικές! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απελευθερωθείτε. Γιατί όταν αποφασίζουμε να μάθουμε έναν τέτοιο χορό, σίγουρα θα πρέπει να βάλουμε τις ντροπές κατά μέρους!

Σίγουρα το προτείνω σε όλες, είτε θέλουν να αδυνατίσουν, είτε θέλουν μια όμορφη εμπειρία μέσα στην εβδομάδα τους!

Καλή επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ