Υγιεινές συνήθειες για λαμπερό χαμόγελο

677

Αναμφίβολα το χαμόγελο είναι η καλύτερη πρώτη εντύπωση για να κατακτήσουμε τους πάντες και τα πάντα

Οι έξυπνοι τρόποι της φροντίδας των δοντιών, μπορούν να εξαλείψουν τις ατέλειες που δημιουργούνται σε αυτά. Μπορούν να δώσουν στο χαμόγελο μας τη λάμψη που χρειάζεται για να τραβήξει επάνω του όλα τα βλέμματα. Οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες αλλοιώνουν την λευκότητα των δοντιών. Από την άλλη όμως υπάρχουν μικρά μυστικά που σχετίζονται με τη διατροφή και μας βοηθούν να δώσουμε ξανά λάμψη στα δόντια μας και ένταση στο χαμόγελό μας.

Αντί για οδοντόπαστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ώριμη φράουλα και μισό κουταλάκι της σούπας μαγειρική σόδα. Πολτοποιούμε τη φράουλα και ανακατεύουμε με τη σόδα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα δόντια και το αφήνουμε για λίγα λεπτά. Βουρτσίζουμε τα δόντια μας και ξεπλένουμε. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να το χρησιμοποιούμε. Το αποτέλεσμα θα μας ενθουσιάσει αφού τα δόντια μας θα είναι πιο αστραφτερά από ποτέ και μάλιστα με φυσικό τρόπο.

Σε ότι έχει να κάνει με τους λεκέδες που κατά καιρούς εμφανίζονται στα δόντια μας, δεν έχουμε παρά να αποκτήσουμε διατροφικές συνήθειες οι οποίες θα τους…σβήνουν. Τα περισσότερα πράσινα λαχανικά φαίνεται πως αφήνουν στα δόντια μία αόρατη προστατευτική μεμβράνη που αποτελεί εμπόδιο για τους επίδοξους λεκέδες που προκαλούνται από τις τροφές. Καρότα, μπρόκολο και κουνουπίδι, είναι φυσικοί παράγοντες απομάκρυνσης των λεκέδων μαζί με τα μήλα και τα αχλάδια.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι οι βασικές πηγές ασβεστίου. Το ασβέστιο φροντίζει για το σμάλτο των δοντιών. Πιο συγκεκριμένα τα τυριά, περιέχουν καζεΐνη, που σε συνδυασμό με το ασβέστιο, παίζει σημαντικό ρόλο, στην διατήρηση της υγείας των δοντιών αλλά και στην «επισκευή» του χαλασμένου σμάλτου. Το γιαούρτι από την άλλη, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες,  προστατεύει από την πέτρα. Τέλος το νερό, βοηθά στον άμεσο και  φυσικό καθαρισμό των δοντιών από τα σάκχαρα και τα οξέα. Περιέχει επίσης φθόριο που προστατεύει τα δόντια από τη διάβρωση.

Συμβουλή: Επειδή ένα υπέροχο χαμόγελο θα πρέπει να συνοδεύεται πάντα από μία δροσερή αναπνοή αν βγείτε για ποτάκι προτιμότερο είναι να πιείτε βότκα καθώς είναι το μοναδικό αλκοολούχο ποτό που σκοτώνει τα βακτήρια και αφήνει την αναπνοή δροσερή και ευχάριστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ