Μαγειρική σόδα, ο ιδανικός σύντροφος ομορφιάς! 9 απίστευτες χρήσεις ενός ταπεινού προϊόντος…

839

Η μαγειρική σόδα υπάρχει στις περισσότερες κουζίνες και χρησιμοποιείται για την παρασκευή  μπισκότων, κουλουριών και άλλων εδεσμάτων.

Πόσες όμως από εμάς όμως γνωρίζουν ότι πέρα από τις χρήσεις στη μαγειρική, η σόδα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος;

Είναι ένα αντιμυκητιασικό και αντισηπτικό προϊόν, κάνει ήπια απολέπιση και απομακρύνει μέχρι και τους πιο δύσκολους  κάλους!

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τις απίστευτες και εύκολες χρήσεις της μαγειρικής σας σόδας! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε…

 

  1. Ως Scrub σώματος

Απλά προσθέστε αλεύρι βρώμης και δημιουργήστε ένα θρεπτικό, αναζωογονητικό απολεπιστικό σώματος αρκετά απαλό, για καθημερινή χρήση. Κάντε μια πάστα από τρία μέρη μαγειρικής σόδας, ένα μέρος νερό και ένα μέρος αλεύρι βρώμης. Τρίψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να κάνετε απολέπιση δέρματος και να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Ξεπλύνετε με καθαρό ζεστό νερό.

  1. Ως έξτρα καθαριστικό για τα μαλλιά

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα μαζί με το σαμπουάν σας για να αφαιρέσετε πιθανά κατάλοιπα από προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Προσθέστε ¼ της παλάμης μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας και απαλλάξτε τα μαλλιά σας από τη συσσώρευση ξένων ουσιών. Λουστείτε, ως συνήθως, και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Η μαγειρική σόδα βοηθά στην απομάκρυνση των καταλοίπων που προέρχονται από τα προϊόντα styling, ώστε τα μαλλιά σας να γίνουν πιο καθαρά και ευκολοχτένιστα.

  1. Ως προετοιμασία μανικιούρ

Βουτήξτε μια μικρή βούρτσα νυχιών σε μαγειρική σόδα και τρίψτε απαλά κάτω από τα νύχια και γύρω από τα πετσάκια, μέχρι να καθαρίσουν. Στη συνέχεια, κάντε μια πάστα από τρία μέρη μαγειρική σόδα και ένα μέρος νερό και τρίψτε με απαλές, κυκλικές κινήσεις πάνω από τα χέρια και τα δάχτυλα για να τα απολεπίσετε και να τα κάνετε λεία. Ξεπλύνετε με χλιαρό καθαρό νερό και εφαρμόστε το βερνίκι όπως κάνετε συνήθως.

  1. Ως μαλακτικό για τους κάλους

Κατ ‘αρχάς φτιάξτε ένα διάλυμα, βάζοντας δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Αφού μουλιάσετε αρκετά τα πόδια σας σ’ αυτό το υγρό, τρίψτε τα χρησιμοποιώντας τρία μέρη μαγειρική σόδα, ένα μέρος νερό και ένα μέρος μαύρη ζάχαρη. Συνεχίστε, με την εφαρμογή μιας πλούσιας ενυδατικής κρέμας και τυλίξτε τα πόδια με μια ζεστή πετσέτα για 5-10 λεπτά.

  1. Ως βάση για ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Για ένα χαλαρωτικό τέλος σε μια κουραστική μέρα, προσθέστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο μπάνιο σας για να εξουδετερώσετε τα οξέα στο δέρμα και να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και του ιδρώτα. Ταυτόχρονα, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Όταν η σόδα συνδυάζεται με το νερό, μαλακώνει και να καταπραΰνει το δέρμα, ενώ ηρεμεί τυχόν ερεθισμούς στην επιδερμίδα από ήπια ηλιακά εγκαύματα.

  1. Ως αποσμητικό

Ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με περίπου 10 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και απλώστε στις μασχάλες. Τέρμα η δυσοσμία και οι ερεθισμοί!

  1. Ως θεραπεία για την ακμή

Αν σας έχει τελειώσει η κρέμα για την ακμή, δοκιμάστε να κάνετε μια μικρή πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και να την εφαρμόσετε στα σπυράκια, σαν μια τοπική θεραπεία. Προσοχή! Δεν συνίσταται για βαθιές κύστεις

  1. Ως λευκαντικό δοντιών

Ένας γρήγορος τρόπος για να λευκάνετε τα δόντια σας το πρωί.  Πασπαλίστε μαγειρική σόδα στην παλάμη σας, βουτήξτε μια υγρή οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και να ξαναβουρτσίστε με την οδοντόπαστα σας. Για να φτιάξετε ένα αντιμυκητιασικό στοματικό διάλυμα, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ¼ ποτήρι νερό και ξεπλύνετε το στόμα σας με το διάλυμα αυτό. Προσοχή! Οι οδοντίατροι συνιστούν να αποφεύγετε η χρήση της μαγειρικής σόδας, διότι ενδέχεται να αλλοιώσει το σμάλτο των δοντιών.

  1. Ως καθαριστικό προσώπου

Η απολέπιση του προσώπου αφαιρεί το τραχύ νεκρό δέρμα και αποκαλύπτει πιο φωτεινή, νεανική επιδερμίδα. Αλλά αν το scrub είναι πολύ σκληρό, υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξετε με ένα «κακό» πρόσωπο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ένα απαλό, αντιμυκητιακό πλύσιμο προσώπου: Συνδυάστε ένα κουτάλι σούπας  βιολογικό μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στην παλάμη σας και τρίψτε τα μεταξύ τους. Στη συνέχεια, κάντε ένα απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο. Αφήστε το για ένα λεπτό και ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ