Απώλεια βάρους: 4+1 δουλειές του σπιτιού που συμβάλουν στο αδυνάτισμα

138

Το αδυνάτισμα δεν θέλει απαραίτητα εξαντλητικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Κιλά μπορούμε να χάσουμε ακόμα και κάνοντας απλές δραστηριότητες. Όπως για παράδειγμα δουλειές στο σπίτι. (Θερμίδες και κρασί: Πώς ο οίνος επηρεάζει το βάρος σας;)

Όπως εξηγούν οι personal trainers Eliza Flynn και Anthony Mayatt, «δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο ή να κάνετε προπόνηση για να κάψετε θερμίδες. Ακόμη και πράγματα όπως η πέψη του φαγητού, ο ύπνος και η ορθοστασία “καίνε θερμίδες”».

Ο όρος NEAT (non-exercise activity thermogenesis) αφορά την ενέργεια που καταναλώνει ένα άτομο για την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων χωρίς να αθλείται.

Κάνοντας απλά πράγματα, όπως είναι το περπάτημα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μπορείτε εύκολα να κάψετε θερμίδες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι απλές καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε επιπλέον 2.100 θερμίδες το μήνα.

Φυσικά ο ακριβής αριθμός των θερμίδων που καίει ένα άτομο, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της έντασης των δραστηριοτήτων και του βάρους του.

Οι 2.100 θερμίδες αφορούν ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά ενώ εκτελεί τις παρακάτω δραστηριότητες επί 20 λεπτά καθημερινά:

Μεταφορά και αποθήκευση προϊόντων αγορών

Το να μεταφέρετε τσάντες με ψώνια είναι σκληρή δουλειά, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να «κάψετε» θερμίδες.

Αν αφιερώσετε 20 λεπτά στην επιστροφή στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ, θα κάψετε 61 θερμίδες. Αν θέλετε να αυξήσετε τις θερμίδες, κουβαλήστε βαρύτερες τσάντες.

Πλύσιμο

Όταν πλένετε ενώ στέκεστε όρθιοι για 20 λεπτά, μπορείτε να κάψετε έως και 44 θερμίδες. Οι ειδικοί εξηγούν ότι όσο πιο έντονο είναι το τρίψιμο, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε.

Διακόσμηση σπιτιού

Το βάψιμο, η διακόσμηση ή ακόμα και η τακτοποίηση για 20 λεπτά, μπορεί να κάψει έως και 81 θερμίδες.

Μια γενική καθαριότητα, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε πολλές θερμίδες. Η ηλεκτρική σκούπα, το σιδέρωμα, το κρέμασμα των ρούχων, απαιτεί την κίνηση του σώματος και σας βοηθά να παραμένετε δραστήριοι εντός του σπιτιού.

Μην το βλέπετε λοιπόν ως αγγαρεία, αλλά ως ένα τρόπο για να κάψετε επιπλέον θερμίδες, αλλά και να απολαύσετε το σπίτι σας καθαρό.

Κηπουρική

Η φροντίδα του κήπου είναι μια έντονη δραστηριότητα. Το κούρεμα του γκαζόν απαιτεί περπάτημα, ενώ το φύτεμα λουλουδιών αναγκάζει κάποιον να σκύβει, να στέκεται και γενικά να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μπορείτε να κάψετε πάνω από 100 θερμίδες φυτεύοντας φρούτα και λαχανικά για 20 λεπτά.

Πηγαίνετε με τα πόδια στη δουλειά

Η πανδημία ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να πηγαίνουν στη δουλειά με τα πόδια ή το ποδήλατο προκειμένου να αποφεύγουν τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είναι ο προορισμός σας, το να περπατάτε ή να κάνετε ποδήλατο, σας βοηθά να παραμένετε σωματικά δραστήριοι και να αυξάνετε την καύση θερμίδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ