5 έξυπνα τρικ για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

780

Χρησιμοποίησε στη καθημερινή σου ζωή τις παρακάτω συμβουλές και θα γλιτώσεις από θερμίδες  χωρίς να κάνεις καμία δίαιτα.

  1. Στο γυμναστήριο

Στο γυμναστήριο δοκίμασε να σηκώσεις ένα σετ βάρη πιο πολλά απ’ ότι σηκώνεις συνήθως. Κατά το περπάτημα ή το τρέξιμο, πρόσθεσε μονόλεπτα κατά τα οποία θα αλλάζεις φορά και θα τρέχεις ανάποδα ή στο πλάι. Αυτές οι μικρές αλλαγές προκαλούν τους μύες, τους «δουλεύουν» από διαφορετικές γωνιές, βελτιώνουν την ισορροπία, τονώνουν το σώμα και βοηθούν στην καύση περισσότερων θερμίδων.

  1. Το κόλπο με το φυστικοβούτυρο

Πολλές φορές όταν αγοράζεις φυστικοβούτυρο, βλέπεις το «λάδι» του να παραμένει στην επιφάνεια. Όταν ξεφορτωθείς αυτό το λάδι, κάθε μερίδα που παίρνεις θα έχει 20 λιγότερες θερμίδες και 2-3γρ. λίπους λιγότερα! Είναι μια μικρή διαφορά που μπορεί όμως να σε γλιτώσει από 1-2 κιλά τον χρόνο.

  1. «Κόψε» τα μεταμεσονύχτια σνακ

Αν περιορίσεις τα σνακ μετά το δείπνο, μπορείς να χάσεις μέχρι και 1,5 κιλό σε μια βδομάδα. Το βράδυ καταβροχθίζουμε συνήθως μπροστά στην τηλεόραση διάφορα σνακ με πολλές θερμίδες και νάτριο (που προκαλεί φουσκώματα). Πολλές φορές τέτοιου είδους λιχουδιές μας δίνουν όσες θερμίδες μας δίνει ένα κανονικό γεύμα! Αν σε πιάνει η λιγούρα πριν τον ύπνο, σημαίνει ότι τρως βραδινό πολύ νωρίς. Φάε ένα φρούτο κατά τις 3 το απόγευμα και κατά τις 5 φάτε μια μπάρα δημητριακών ή άλλο σνακ χαμηλό σε λιπαρά. Έτσι θα μπορέσεις να «μετακινήσεις» την ώρα του δείπνου σου λίγο πιο αργά.

  1. Γέμισε το πιάτο σου με κάτι τραγανό

Γέμισε το πιάτο σου με τραγανά τρόφιμα, όπως τα καρότα, τα μήλα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Εκτός του ότι θα σου πάρει περισσότερη ώρα να τα μασήσεις (δηλαδή θα φας πιο αργά και θα χορτάσεις νωρίτερα), το σώμα σου θα δουλέψει πιο σκληρά για να τα χωνέψει, με αποτέλεσμα να κάψεις περισσότερες θερμίδες κατά το γεύμα σου. Τρώγοντας με αυτό τον τρόπο καις 5% περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα!

  1. Ακολούθησε τους αριθμούς

Σε μια κλίματα 1-10, με το 1 να σημαίνει ότι λιμοκτονείς και το 10 να σημαίνει ότι έχεις «σκάσει» από το φαγητό, εσύ σταμάτα στο 5 ή 6. Οι πιθανότητες είναι ότι 20 λεπτά αργότερα θα νιώσεις ότι είσαι χορτάτη στο 7 ή 8 της κλίμακας. Αυτή η τακτική είναι τέλεια όταν πηγαίνεις σ’ ένα πάρτι, μια επίσκεψη ή στις διακοπές. Μπορείς με αυτό τον τρόπο να γλιτώσεις πολλές θερμίδες σε κάθε γεύμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ