7 συμβουλές για να γυμνάζεσαι πιο ευχάριστα

661

Νιώθεις ότι η γυμναστική έχει καταντήσει ρουτίνα; Προσπαθείς να αποφύγεις με κάθε τρόπο την ώρα που θα πας γυμναστήριο ή για τρέξιμο; Σου έχουμε τη λύση. Διάβασε παρακάτω διάφορες συμβουλές για να κάνεις την γυμναστική σου πιο εύκολη και ευχάριστη.

1. Γυμνάσου με παρέα. Πάντα είναι πιο εύκολο να μείνεις σταθεροί σ’ ένα πρόγραμμα γυμναστικής όταν γυμνάζεσαι με ένα/μία φίλο/η σου.

2. Στον ελεύθερό σου χρόνο διάβαζε άρθρα, βιβλία ή περιοδικά διατροφής και άσκησης. Βοηθούν να μπεις καλύτερα στο σωστό κλίμα και την απαραίτητη διάθεση για να πετύχεις τους διατροφικούς σου στόχους. Παράλληλα μαθαίνεις χρήσιμες συμβουλές!

3. Ανακάλυψε ένα από τα αγαπημένα σου ρούχα που δεν σου μπαίνει πια. Αυτό και μόνο μπορεί να γίνει το κίνητρο που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ξανά τη φόρμα σου.

4. Η μουσική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις ένα σταθερό ρυθμό αλλά και να κάνει την άσκησή σου πιο ευχάριστη.

5. Αν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο, φρόντισε να έχεις ένα εναλλακτικό σχέδιο για τις περιπτώσεις όπου ο καιρός είναι βροχερός. Έτσι είναι λιγότερο πιθανό να βρεις τον καιρό ως ευκαιρία για να «γλιτώσεις» από την άσκηση.

6. Γυμνάσου διαφορετικές ώρες μέσα στη μέρα κι έπειτα γράψε πώς νιώθεις κάθε φορά πριν και μετά την άσκηση. Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψεις πότε είναι η καλύτερη ώρα γυμναστικής για το σώμα σου.

7. Αν κάνεις δουλειές του σπιτιού, που είναι ήδη μια ήπια σωματική άσκηση, προσπάθησε να τις συνδυάσεις με πιο έντονες ασκήσεις, όπως καθίσματα, επί τόπου πηδηματάκια ή χορό μετά μουσικής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ