5 τρόποι για να μην πάρεις κιλά το καλοκαίρι

1463

Όταν είσαι διακοπές νιώθεις πιο άνετη και ελεύθερη να κάνεις ότι θέλεις. Τρως χωρίς να σκέφτεσαι την ποσότητα που καταναλώνεις, με αποτέλεσμα στο τέλος του καλοκαιριού, να πάρεις λίγα κιλά. Διάβασε παρακάτω ποια πράγματα πρέπει να αποφύγεις στις καλοκαιρινές σου διακοπές για να κρατήσεις την σιλουέτα σου και μετά το καλοκαίρι.

1. Μπορεί το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου να είναι πολύ δελεαστικό, απόφυγε όμως τις υπερβολές. Προσπέρασε οτιδήποτε υψηλό σε λιπαρά και αλάτι, όπως λουκάνικα, μπέικον και άλλα τηγανητά. Προτίμησε ένα βραστό αβγό με λαχανικά και φρυγανιές, ένα ποτήρι φρέσκο χυμό, γιαούρτι, φρούτα και δημητριακά.

2. Απόφυγε τις επιδρομές στον φούρνο για να πάρεις «προμήθειες» για τη θάλασσα. Αντί για κρουασάν, πίτες με σφολιάτα και άλλα υψηλά σε λιπαρά εδέσματα, προτίμησε για τη θάλασσα ένα απλό σάντουιτς με γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά, φρούτα και βεβαίως νερό.

3. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια, πρόσεχε πολύ όταν παραγγέλνεις. Συνόδευσε το κρέας σου με μπόλικη σαλάτα (και λίγο ελαιόλαδο) και απέφυγε τις υπερβολές σε ψωμί, πατάτα και ρύζι. Στις ψαροταβέρνες προτίμησε βεβαίως ψάρι στα κάρβουνα αντί για τηγανητό. Αν πάρεις σαλάτα ως κυρίως γεύμα, σιγουρέψου ότι δεν «επιπλέει» σε παχυντικές σος. Μπορείτε να ζητήσεις να σου φέρει το σος ξεχωριστά, για να φας μόνο 1 περίπου κουταλιά.

4. Επωφελήσου από την άσκηση που σου προσφέρει το κολύμπι. Εφόσον χάνεις θερμίδες κολυμπώντας, είναι κρίμα να τις ξαναπάρεις τρώγοντας απερίσκεπτα.

5. Οι διακοπές είναι υπέροχη περίοδος για περπάτημα. Είτε είσαι στο βουνό είτε στη θάλασσα, πάρε απ’ το χέρι το ταίρι σου, τους φίλους ή τα παιδιά σου και κάνε μια βόλτα το απόγευμα ή το βράδυ. Επίσης, απέφυγε το αυτοκίνητο για τις κοντινές αποστάσεις. Αν το περίπτερο είναι απέναντι από το ξενοδοχείο σου, επιδίωξε να πάς με τα πόδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ