Είναι ο σύντροφός μου κατάλληλος για μένα;

734

Πολλές φόρες σε μια σχέση, έχεις αναρωτηθεί αν ο άνθρωπος που έχεις στο πλευρό σου, είναι κατάλληλος για εσένα. Πρέπει να δώσω 2η ευκαιρία, ή να προχωρήσω στη ζωή μου να βρω αυτο που μου ταιριάζει; Διάβασε παρακάτω διάφορα σημάδια για να καταλάβεις  αν εσύ και ο συντροφός σου, αξίζει να συνεχίσετε να είστε μαζί.

Δεν σου αρέσει η συμπεριφορά του όταν… αγχώνεται ή βρίσκεται σε φάση πανικού. Ο άνθρωπος που θα έχετε στο πλάι σου θέλεις να έχει θετική στάση ζωής στα εύκολα αλλά πάνω από όλα στα δύσκολα. Όλοι ενδέχεται να αισθάνονται πίεση είτε για θέματα που αφορούν στον εργασιακό χώρο, στην οικογένεια ή στον τομέα της υγείας. Εάν ο άνθρωπος που βρίσκεται στο πλευρό σου δεν μπορεί να διαχειριστεί με ψυχραιμία τις δύσκολες καταστάσεις, τότε όταν παντρευτείτε και κάνετε οικογένεια θα μπορέσει να τα καταφέρει;

«Βρίσκεις» τον εαυτό σου όταν αυτός δεν είναι κοντά σου… Όταν βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου όλα πρέπει να φαντάζουν ήρεμα και συγχρόνως όχι βαρετά. Εάν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα π.χ. μετά από ένα ταξίδι ή μετά από μια διήμερη εξόρμηση) κατανοήσε πως με τον άνθρωπο που είσαι μαζί δεν έχεις καταφέρει να βρείς έναν κώδικα επικοινωνίας και συνάμα σου βγάζει τον χειρότερό σου εαυτό, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή για να γυρίσεις σελίδα.

Δεν έχετε τις ίδιες αξίες. Ο τρόπος που μεγάλωσε κάποιος και η ανατροφή που είχε από την οικογένειά του, οι αξίες του, τα «πιστεύω» του γύρω από το θέμα γάμος και οικογένεια πρέπει να βρίσκουν ανταπόκριση σε μεγάλο βαθμό στο έτερον του ήμισυ. Συζήτησε με τον σύντροφό σου και «ανακάλυψε» τον χαρακτήρα και τις άξιες ζωής. Ενδέχεται να εκπλαγείς ευχάριστα ή δυσάρεστα από αυτά που θα ακούσεις.

Κλαίς περισσότερο από ό, τι γελάς. Ο άνθρωπος που πρέπει να έχετε δίπλα σου οφείλει να σε χαλαρώνει, να σε ξεκουράζει αλλά και συνάμα να σας κάνει να γελάς. Εάν το μεγαλύτερο μέρος της σχέσης σου κλαίς και έχεις συνεχώς αίσθημα ανησυχίας και αβεβαιότητας, τότε μάλλον αυτό είναι ένα μήνυμα πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ταιριάζει σε εσένα.

Δεν θέλει να γίνεσαι καλύτερη. Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος (ούτε εσύ αλλά ούτε και ο σύντροφός σου). Ο καθένας έχει τις κακές του μέρες αλλά και τα λάθη του. Εδώ όμως δεν μιλάμε για εξαιρέσεις αλλά για τη γενικότερη εικόνα ενός ανθρώπου. Εάν παρατηρήσεις πως ο σύντροφός σου δεν βελτιώνεται συναισθηματικά, πνευματικά, σωματικά και οικονομικά και αυτό έχει αντίκτυπο σε εσένα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τις αποφάσεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου χωρίς αυτόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ