4+1 σημάδια που δείχνουν πως ο σύντροφός σας θέλει να σας χειραγωγεί

198

Σύντροφος: Στην αρχή της σχέσης ο σύντροφος που θέλει να χειραγωγήσει τον άλλο, κάνει τα πάντα να φαίνονται όμορφα και ρόδινα. Μάλιστα, όλα μοιάζουν τόσο καλά που αναρωτιέστε πώς και σταθήκατε τόσο τυχερή. Μήπως, όμως, είναι παγίδα;

Ωστόσο, όσο ο καιρός περνά αντιλαμβάνεστε ότι όσα νομίζατε για «τέλεια» δεν είναι και τόσο όμορφα τελικά. Πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει για τα σημάδια που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ένας άνθρωπος σας χειραγωγεί. Αν, όμως, συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω, τότε ο σύντροφός σας προσπαθεί με πιο «ύπουλους» τρόπους να σας κάνει ό,τι θέλει από το ξεκίνημα, κιόλας, της σχέσης.

Σύντροφος: Γίνεται όλο και πιο γοητευτικός

Ο σύντροφός σας προσέχει τον εαυτό του, συμπεριφέρεται άψογα, δέχεται σχεδόν κάθε σας παραξενιά – στην αρχή τουλάχιστον. Ένας χειριστικός άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά πως να χρησιμοποιήσει τη γοητεία του ώστε να σας φέρει «στα νερά του» και θα προσπαθήσει να το κάνει από τα πρώτα ραντεβού σας.

Σύντροφος: Είναι ανεξάρτητος

Ο σύντροφός σας είναι ανεξάρτητος σε βαθμό υπερβολικό. Εξ αρχής δεν θέλει να «υποχρεώνεται» σε εσάς, ενώ δυσκολεύεται πολύ να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του. Αυτή η απόμακρη συμπεριφορά μοιάζει γοητευτική, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα σημάδι χειραγώγησης. Φυσικά, ξέρει πολύ καλά πώς να σας «ξεγελάσει». Προσπαθεί να σας δείξει πως δεν σας έχει ανάγκη, ώστε εσείς με τη σειρά σας να προσπαθείτε να ικανοποιείτε κάθε του ανάγκη, απλώς και μόνο επειδή «είναι τόσο καλός που δεν το ζητάει».

Σύντροφος: Τα πάντα είναι περισσότερα γι’ αυτόν

Αυτό μπορεί να σας θυμίσει ορισμένους ανθρώπους στους οποίους μιλάτε για κάτι που σας συνέβη, αλλά εκείνοι έχουν να πουν μια πιο δακρύβρεχτη ιστορία. Έτσι και ο χειριστικός σύντροφος. Αν εσείς είχατε μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά, εκείνος θα είχε χειρότερη. Αντί, λοιπόν, να σας παρηγορήσει θα αρχίσει να μιλάει για τα δικά του άσχημα βιώματα από τον χώρο εργασίας. Ο δικός ψυχισμός δεν είναι τόσο σημαντικός.

Σύντροφος: Η αλλαγή δεν είναι επιλογή

Μπορεί ορισμένες φορές ο σύντροφός σας να κάνει αλλαγές, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά αυτές δεν κρατούν πολύ. Κυρίως, ο χειριστικός άνθρωπος αλλάζει συμπεριφορά όταν αισθανθεί πως μπορεί να σας χάσει, μα έπειτα από λίγο επιστρέφει στα προηγούμενα. Επίσης, δύσκολα δέχεται την αλλαγή μέσα στη σχέση, εκτός κι αν πρόκειται για κάτι που ο ίδιος επεδίωξε και κατάφερε με τον τρόπο που ήθελε.

Σύντροφος: Χρησιμοποιεί το χιούμορ για «όπλο»

Ο σύντροφός σας αστειεύεται συχνά; Μήπως τα αστεία του θυμίζουν περισσότερο προσβολές προς το πρόσωπό σας και τους οικείους σας; Τότε μάλλον προσπαθεί να σας μειώσει, ώστε να αισθανθείτε «λιγότερη» απέναντί του, να «κατεβάσετε τους τόνους» και τελικά να αποδεχτείτε πως εκείνος «είναι καλύτερος», άρα κάνετε ό,τι λέει. Μπορεί να έχετε ακούσει αυτή την τεχνική και ως gaslighting, όπου ο χειριστικός σύντροφος προσπαθεί να πείσει το ταίρι του πως δεν είναι αρκετά καλό και άξιο και το οδηγεί στο να αμφισβητεί συνέχεια τις σκέψεις, τις δράσεις και τις αναμνήσεις του με σκοπό να μπορεί να ασκεί έλεγχο πάνω του.

Πηγή: marieclaire.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ψευτογιατρός: Το ταξίδι του συνεργού του στο Χόλιγουντ – Πώς περνούσε τα σκευάσματα

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μειωμένες ονομαστικές τιμές ρεύματος και τον Μάρτιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ