Σεξουαλικά όνειρα με τον πρώην ή άλλο άντρα; Μην τρομάζεις, δες τι σημαίνουν!

1161

Ένα από τα μοιραία λάθη του πολιτισμού μας είναι ότι παίρνουμε τα πάντα τοις μετρητοίς. Πιστεύουμε ότι κάθε σκέψη που έχουμε είναι αληθινή και ότι κάθε όνειρο είναι μια άμεση αντανάκλαση της πραγματικότητας.

Έτσι, όταν κάποια στιγμή δούμε ένα όνειρο στο οποίο κάνουμε σεξ , ενδεχομένως και με κάποιον άλλο εκτός από τον σύντροφό μας, η πρώτη αντίδραση μας είναι να πανικοβληθούμε και να σκεφτούμε, “Ωχ! Αυτό πρέπει να σημαίνει ότι δεν αγαπάω πραγματικά το σύντροφό μου!”

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια!

Μεγαλώσαμε σε έναν κόσμο γεμάτο αλληγορίες, όπου μάθαμε ότι οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες στα παραμύθια δεν πρέπει να εκλαμβάνονται κυριολεκτικά (αλλά αντιπροσωπεύουν πτυχές του εαυτού μας). Έτσι, δεν θα πρέπει να μας πιάνει πανικός όταν ονειρευόμαστε να κάνουμε σεξ με κάποιον πρώην σύντροφο ή άλλο εραστή. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να αναρωτηθούμε, “Τι μέρος του εαυτού μου αντιπροσωπεύει αυτός ο άλλος σύντροφος;”

Το ασυνείδητο είναι πλέον γνωστό ότι μιλά στη γλώσσα των μεταφορών. Κατ ‘επέκταση, κάθε στοιχείο σε ένα όνειρο αντιπροσωπεύει κάποια πτυχή του εαυτού μας, και συχνά αυτές είναι οι πτυχές εκείνες που δεν έχουν θέση στην καθημερινή μας ζωή.

Επιπλέον, η κατά Γιουνγκ ψυχολογία, δέχεται ότι η “αρσενική” πτυχή του εσωτερικού μιας γυναίκας – το κομμάτι του εαυτού της που φέρει την πνευματική διαύγεια της, τη δημιουργική έκφραση, και την πνευματική δράση – εκπροσωπείται από ένα άτομο ή μια ομάδα ανδρών στα όνειρά της. Αυτή η αρσενική πλευρά της γυναίκας ονομάζεται animus.

 Και για έναν άντρα, η “θηλυκή” πλευρά του εαυτού του – το μέρος περισσότερο συνδεδεμένο με τον συναισθηματικό, τον ποιητικό εαυτό του – εμφανίζεται ως γυναίκα και ονομάζεται anima.

Όσοι ταξιδεύουν στο υπόγειο βασίλειο της ψυχής, καταλαβαίνουν ότι το σεξ στα όνειρα είναι ένα κάλεσμα.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι, “Τι μέρος του εαυτού μου είναι αυτό με το οποίο θέλω να ενωθώ; Ποια παραμελημένη πτυχή του εαυτού μου προσπαθεί να ενσωματωθεί στη συνείδηση μου;”

Εδώ είναι ένας σύντομος οδικός χάρτης για το πώς να ερμηνεύετε τα όνειρα με σεξ:

1. Το πρόσωπο του ονείρου είναι απλά μια μεταφορά
Μην πάρετε το άτομο τοις μετρητοίς, ούτε να ερμηνεύσετε το σενάριο κυριολεκτικά. Ρίχνοντας πάρα πολύ βάρος σε αυτά τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό να πέσετε στον φαύλο κύκλο του άγχους, της ενοχής και της αυτο-ενοχοποίησης. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι στα όνειρα  το μυαλό, σας μιλάει συμβολικά.

2. Αναλύστε το όνειρο και μην το αρνείστε
Αν το όνειρό σας τρόμαξε, μην βρίσκετε παρηγοριά στην άρνηση. Αντ ‘αυτού αναλύστε το. Σκεφτείτε για το πώς το όνειρο σας κάνει να αισθάνεστε. Με άλλα λόγια, γυρίστε προς τον εαυτό σας, αντί να φεύγετε μακριά του.

3. Ρωτήστε τον εαυτό σας, “Ποιο μέρος του εαυτού μου αντιπροσωπεύει αυτό το πρόσωπο;”
Όταν μελετάμε τα όνειρα μιλάμε για τα «στοιχεία σκιά», τα οποία μπορεί είναι αυτά που θεωρούμε ως αρνητικά (ζήλια, ή θυμός) ή ως θετικά στοιχεία (ομορφιά, συμπόνια). Το άτομο ή τα άτομα στα όνειρά μας, μεταφέρουν τις αποσχισμένες πτυχές του εαυτού μας που λαχταρά να δει, να αποδεχθεί και να ενσωματώσει.

4. Αναγνωρίστε ότι το σεξ στα όνειρα είναι μια έκκληση προς την προσωπική ολοκλήρωση
Αυτό σημαίνει ότι ο αληθινός σας εαυτός λαχταρά να εντάξει τα “στοιχεία σκιά”, τα οποία θα σας οδηγήσουν σε μια ισχυρότερη αίσθηση εσωτερικήτης ολότητας, αντί του κατακερματισμού και της αποσύνδεσης που καθορίζει τόσο τη σύγχρονη ζωή

Αυτός είναι ο λόγος που τα όνειρα με σεξ είναι αιτία χαράς και όχι προβληματισμού! Είναι ο τρόπος της ψυχής να σας στείλει μηνύματα ζωτικής σημασίας  σχετικά με τον εσωτερικό σας κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ