7 πολύτιμα διατροφικά tips για το καλοκαίρι

426

Το καλοκαιράκι άρχισε, και μαζί του οι πρώτες βουτιές και τα πρώτα παγωτά! Μήπως είναι καιρός να δούμε από την αρχή ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη σωστή διατροφή; Τι λέτε;

1. Πρωινό: Tο πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, προσφέρει ενέργεια και ελέγχει την όρεξη κατά τη διάρκεια της μέρας. Ας μην το παραλείπουμε!

2. Νερό: Στη χώρα μας οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, επομένως μην ξεχνάτε να γίνεται σωστή ενυδάτωση των παιδιών. Να τους υπενθυμίζετε συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας να πίνουν νερό!

3. Φρούτα και χυμοί: Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πιο εύγευστα και καταναλώνονται σε μεγαλύτερες ποσότητες, αυξάνοντας την ποσότητα των θερμίδων και των σακχάρων που προσλαμβάνονται. Τα φρούτα προσφέρουν βιταμίνες, μεταλλα, φυτικές ίνες και σάκχαρα. Προτείνονται 2-3 μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

*Προσοχή όμως στην υπερβολική κατανάλωση χυμών! Μην ξεχνάτε ότι 1 ποτήρι χυμού εμπορίου ισούται περίπου με 2 φρούτα.

4. Λαχανικά: Πλούσια και αυτά σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά! Συνιστάται η καθημερινή κατανάλωση μιας φρέσκιας σαλάτας τόσο στο μεσημεριανό όσο και στο βραδινό γεύμα.

5. Στη διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να προσέξετε το φαγητό στα εστιατόρια και στις ταβέρνες κάνοντας σωστές επιλογές.

6. Με τα παγωτά τι γίνεται; Δεν πρέπει να τα απαγορεύσετε από τα παιδιά. Μπορούν να καταναλώνουν 2-3 παγωτά την εβδομάδα, τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, μπορείτε να παίξετε μαζί τους και να ετοιμάσετε σπιτικές γρανίτες από χυμό φρέσκων φρούτων ή σορμπέ παγωτό με φρούτα!

7. Τέλος, μαζί με τη διατροφή «καλή παρεούλα» πρέπει να κάνει και η φυσική δραστηριότητα! Κολύμπι, περπάτημα, παιχνίδι στην παραλία και θαλάσσια σπορ… Ας ξανανιώσετε παιδιά μαζί με τα παιδιά σας!

Αναστασία Μαμάτσιου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ