Παγωμένο νερό και αδυνάτισμα

897

Η ώρα να βγούμε στις παραλίες πλησιάζει και κάποιοι από εμάς ίσως το καθυστερούμε λίγο ακόμα μέχρι να διώξουμε εκείνα τα παραπανίσια κιλά, καθώς επίσης αναζητούμε τρόπους που θα μας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να χάσετε επιπλέον θερμίδες, πιείτε παγωμένο νερό. Αυτό θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό του σώματος σας, στην προσπάθειά του να «ισορροπήσει» τη θερμοκρασία του με αυτή του παγωμένου νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση θερμίδων. Ο οργανισμός, λοιπόν, καίει τις θερμίδες που χρειάζεται, προκειμένου να εναρμονίσει το παγωμένο νερό με την κανονική του θερμοκρασία.

Ας υποθέσουμε, ότι πίνετε μισό λίτρο παγωμένου νερού. Η θερμοκρασία του νερού εκτιμάται γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου ενώ η θερμοκρασία του σώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου. Το σώμα μας, για να ανεβάσει τη θερμοκρασία ενός γραμμαρίου νερού κατά 1 βαθμό Κελσίου, πρέπει να κάψει 1 θερμίδα.

Έτσι λοιπόν, για ένα ποτήρι μισού λίτρου, το σώμα πρέπει να ανεβάσει περίπου 500 γραμμάρια νερού από τους 0 στους 37 βαθμούς Κελσίου. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να κάψει 17,508 θερμίδες. Κατά συνέπεια ένα λίτρο παγωμένου νερού καίει 35 θερμίδες, και δύο λίτρα (ποσότητα που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο σε καθημερινή βάση) καίνε 70 θερμίδες!

Μην ξεχνάτε όμως μια πολύ βασική προϋπόθεση: να τρέφεστε σωστά, υγιεινά και να ασκείστε όσο πιο συχνά μπορείτε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ