Καλοκαίρι στην πόλη…

678

Γράφει η Ευθυμία Αθανασιάδου

Τα λεφτά τελειώσανε ή δεν είναι διαθέσιμα για διακοπές με τις απρόβλεπτες καταστάσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας το φετινό καλοκαίρι. Γίναμε πιο προσεκτικοί και φειδωλοί στις αγορές μας και σε οτιδήποτε  άλλο έχει να κάνει με σπατάλη. Οι διακοπές για φέτος αναβάλλονται επ’ αόριστον. Καλοκαίρι στην πόλη λοιπόν αλλά μην πτοείστε! Δεν είναι τόσο τραγικό! Είναι κι αυτό μια εμπειρία! Κι αφού το πήρατε απόφαση, προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται αφού πρώτα από όλα φορέσετε την πιο καλή σας διάθεση.

·         Οργανώστε κάθε Κυριακή εκδρομές αυθημερόν με φίλους σε διαφορετικές παραλίες και όχι μόνο. Πάρτε μαζί σας το ψυγειάκι σας με τρόφιμα και ποτά ώστε να σας βγει πιο οικονομικά.

·         Ένα βιβλίο μπορεί να ταξιδέψει το μυαλό σας σε μέρη που δεν φαντάζεστε και μάλιστα ανέξοδα. Μπορείτε κάθε εβδομάδα να δανείζεστε από την δημοτική βιβλιοθήκη.

·         Δείτε φίλους ή θεατρικές παραστάσεις που όλο το χειμώνα με τις υποχρεώσεις δεν προλαβαίνετε να δείτε. Ακόμη, αν είναι εφικτό, κανονίστε μία συνάντηση παλιών συμμαθητών που όλο αναβάλετε.

·         Ψάξτε για πάρτι με καλοκαιρινό concept και cocktails που θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί.

·         Μιας και η κίνηση στην πόλη είναι περιορισμένη, ενδείκνυνται οι ποδηλατοβόλτες μόλις πέσει ο ήλιος.

·         Τέλος αν θέλετε έστω για λίγες μέρες να απομακρυνθείτε από το κλεινόν άστυ, μια φθηνή λύση είναι να πάτε διακοπές στο χωριό που κατάγεστε. Η ξεγνοιασιά, η δροσιά, η αλλαγή προσώπων και εικόνων δίπλα στην φύση και κυρίως ότι δεν θα έχετε στο μυαλό σας το καθημερινό μαγείρεμα θα σας ανανεώσει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ