Ποιες είναι οι συχνότερες φοβίες στο σεξ

651

Το σεξ αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση των δεσμών ενός ζευγαριού. Μπορεί να είναι μια απολαυστική δραστηριότητα αλλά σε πολλούς προκαλεί άγχος και στρες ακόμη και φοβίες. Οι υπεύθυνοι μιας δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών ζήτησαν από 2.000 άντρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να μοιραστούν τις σεξουαλικές ανησυχίες και φοβίες τους για να δουν τι είναι αυτό που φοβούνται περισσότερο και τα δύο φύλα.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι κορυφαίες φοβίες:

  1. Ο/Η σύντροφος έχει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα
  2. Θα σπάσει το προφυλακτικό ή το σεξ θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
  3. Ο/Η σύντροφος δεν θα θεωρήσει ελκυστικό το γυμνό σώμα μου
  4. Ο/Η σύντροφος δεν θα φτάσει σε οργασμό ή δεν θα απολαύσει το σεξ
  5. Δεν είμαι καλός/καλή στο σεξ
  6. Θα νιώσω αμηχανία μετά το σεξ

Sexual claustrophobia (σεξουαλική κλειστοφοβία). Όπως δηλώνει η επιστημονική ονομασία, αυτός ο παράδοξος φόβος αφορά το σεξ σε κλειστούς χώρους -της κρεβατοκάμαρας συμπεριλαμβανόμενης. Μπορεί να προκαλέσει μεγάλους μπελάδες, καθώς οι φοβικοί αυτού του είδους μπορούν να κάνουν έρωτα μόνο σε ανοιχτούς, δημόσιους χώρους με κίνδυνο να συλληφθούν για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Parthenophobia. Ο φόβος που νιώθουν κάποιοι άνδρες για τις παρθένες και, κατ’ επέκταση, για τα νεαρά κορίτσια. Οι άνθρωποι αυτοί είναι καταδικασμένοι να ζουν στη μοναξιά, πνιγμένοι στο άγχος. Η σκέψη, και μόνο, της απλής συνύπαρξης ή της σωματικής επαφής με μια παρθένα, αρκεί για να τους παραλύσει από τον τρόμο. Αλίμονό τους, δηλαδή, αν είναι δάσκαλοι σε Δημοτικό σχολείο, ή στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου!

Medorthophobia (ο φόβος διέγερσης του ανδρικού μορίου). Δεν πρόκειται για φοβία του πέους, γενικώς. Αφορά το φόβο μιας ξαφνικής, και αναίτιας, διέγερσης σε δημόσιους χώρους ή σε κάποια κοινωνική συνεύρεση. Από μια άποψη θα μπορούσε να αφορά τις γυναίκες, παρά την… απουσία του σχετικού οργάνου. Ξέρετε εσείς κανένα άνδρα που να φοβάται, αντί να νιώθει υπερήφανος, για την έπαρση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) του μορίου του;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ