Φωτιά οι 40άρες στο σεξ!

2210
Mature couple in bed together

Στα 40 ξεκινάει η καλή ερωτική ζωή για τις γυναίκες, όπως αποκαλύπτει μεταξύ άλλων έρευνα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που διενήργησε το βρετανικό περιοδικό «Τop Sante» με μεγάλο δείγμα ερωτηθέντων (2.000 γυναίκες όλων των ηλικιών). Όπως φαίνεται περισσότερο απολαμβάνουν το σεξ οι παντρεμένες που διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους και όχι οι γυναίκες μικρότερης ηλικίας, όπως ενδεχομένως πιστεύουν πολλοί. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αυτό οφείλεται στο ότι οι σαραντάρες νιώθουν λιγότερο αμήχανες με το σώμα τους, είναι πνευματικά ώριμες, ακομπλεξάριστες, ξέρουν τι θέλουν και το ζητάνε στην κρεβατοκάμαρα.

Το 81% των γυναικών ηλικίας 40-50 ετών δήλωσαν ότι «τώρα πειραματίζονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερη διάθεση για “περιπέτεια” απ΄ ό,τι όταν ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών». Επίσης, το 63% υποστήριξαν ότι «νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά για τις ερωτικές τους επιδόσεις». Φαίνεται μάλιστα ότι σε αυτή τη δεκαετία φτάνουν στο απόγειο της«σεξουαλικής τους αυτοπεποίθησης», καθώς δεν φοβούνται να διεκδικήσουν αυτό που επιθυμούν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 68% των γυναικών που ανήκουν στην επίμαχη ηλικιακή ομάδα γνωρίζουν ποια τεχνική προσφέρει τη μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση και οι περισσότερες από τις μισές τη ζητούν από τον σύντροφό τους. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και από τις τριαντάρες, οι οποίες είπαν ότι «πολύ συχνά προσποιούνται την απόλαυση χωρίς να τη νιώθουν στην πραγματικότητα», κατάσταση την οποία ισχυρίστηκε ότι βιώνει μόλις το 7% των γυναικών άνω των 40 ετών.

Εντύπωση προκάλεσαν τα αποτελέσματα που αφορούσαν τη μονογαμία και το σεξ. Αν και το 90% θεωρεί ότι η πίστη του ενός συζύγου στον άλλο είναι απαραίτητο συστατικό μιας καλής σχέσης, αρκετές δήλωσαν ότι κάποια στιγμή είχαν έναν εξωσυζυγικό δεσμό. Παρ΄ όλα αυτά, το 58% δήλωσε ότι μοιράστηκε το καλύτερο σεξ της ζωής του με τον σύζυγό του (ενώ το ίδιο ισχύει για τον εραστή μόλις στο 5% των «απίστων»). Ομοίως, η σύγχρονη μέση σαραντάρα εμφανίζεται να είχε πέντε ερωτικούς συντρόφους στη ζωή της, σε αντίθεση με τη σύγχρονη μέση τριαντάρα που είχε εννιά.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει και το γεγονός ότι οι σαραντάρες έχουν λιγότερες έγνοιες για τη δουλειά ή για τα παιδιά απ΄ ό,τι οι γυναίκες στα 20 ή στα 30 και έτσι μπορούν να είναι πιο χαλαρές στην κρεβατοκάμαρα. Μάλιστα, το 60% των γυναικών με ενήλικα παιδιά είπαν ότι έκαναν περισσότερο σεξ από τότε που τα παιδιά τους έφυγαν από το σπίτι, ενώ το 91% των εργαζόμενων γυναικών με παιδιά κάτω των 10 ετών χαρακτήρισαν την ερωτική τους ζωή « κατεστραμμένη ».

« Η έρευνά μας δείχνει ξεκάθαρα ότι οι παντρεμένες σαραντάρες εμφανίζουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση και καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις. Είναι λυπηρό λοιπόν που οκτώ στις δέκα γυναίκες πιστεύουν ότι η κοινωνία και ειδικότερα οι νεότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν με καλό μάτι τις πιο ώριμες γυναίκες, διότι είναι οι μοναδικές που είναι αρκετά υλίστριες ώστε να έχουν μια εκπληκτική σεξουαλική ζωή » λέει η εκδότρια του «Τop Sante» ΝίκολαΝτάουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ