Τι κινδύνους υποκρύπτει η στυτική δυσλειτουργία;

635

Ενδεχομένως κάποιος θα πει ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι καθαρά ανδρική υπόθεση, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνδρες αποτελούν το έτερο μας ήμισυ και πρέπει να το φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού!

Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία μπορούν να πάρουν ένα χάπι και να λύσουν το πρόβλημα τους.

Μάλλον, σύμφωνα με νέα έρευνα, θα πρέπει πρώτα να ελέγχονται για διαβήτη!

Οι γιατροί εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουν ότι η στυτική δυσλειτουργία στη μέση ηλικία μπορεί να είναι ένας πρώιμος δείκτης καρδιαγγειακής νόσου.

Τώρα, μια νέα ανάλυση αναφέρει ότι οι μεσήλικες άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έχουν τον διπλάσιο κίνδυνο να διαγνωστούν με διαβήτη. Ο διαβήτης είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο σε σύγκριση με παρόμοιους άνδρες που δεν έχουν προβλήματα στύσης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από άνδρες που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής κατά την περίοδο 2001-2004, και διαπίστωσαν ότι το 10% των ανδρών ηλικίας 40 με 59 που ανέφεραν ότι είχαν σπάνια ή καθόλου στύση, είχε αδιάγνωστο διαβήτη τύπου 2.

Μεταξύ των ανδρών χωρίς προβλήματα στύσης, συγκριτικά, το ποσοστό ήταν 0,5%.

Αν και οι ερευνητές βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ της στυτικής δυσλειτουργίας και της αδιάγνωστης υψηλής αρτηριακής πίεσης, αυτή δεν ήταν στατιστικά σημαντική. Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο για αδιάγνωστη υψηλή χοληστερόλη. Η έκθεση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Family Medicine.

Το συμπέρασμα: Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα ιατρικό πρόβλημα, δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα του τρόπου ζωής, δήλωσε ο Δρ Sean C. Skeldon, γιατρός από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης. “Οι άνδρες πρέπει να μιλάνε στο γιατρό τους και να κάνουν τις κατάλληλες εξέτασεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ