Γιατί ροχαλίζουμε και γιατί το ροχαλητό χειροτερεύει όσο μεγαλώνουμε…;

687

Ενώ το δικό σας ροχαλητό προφανώς και δεν σας ενοχλεί, όποιος κοιμάται δίπλα σε κάποιον που ροχαλίζει χάνει πολύτιμο χρόνο και ποιότητα από τον ύπνο του. Και καθώς μεγαλώνουμε, ο ύπνος μας είναι όλο και πιο πολύτιμος από ποτέ.

Δυστυχώς, το ροχαλητό πραγματικά γίνεται πιο έντονο όσο μεγαλώνουμε…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Huffington Post, ο Rafael Pelayo, επιστήμονας από το Stanford Sleep Medicine Center, εξήγησε γιατί ξεκινάμε να ροχαλίζουμε και γιατί το ροχαλητό μας χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου.

Το ροχαλητό ξεκινά όταν ο λαιμός περιορίζει τη ροή του αέρα κατά τη διάρκεια του ύπνου, επειδή ο αεραγωγός στενεύει με αφύσικο τρόπο. Αυτό συμβαίνει μόνο στον ύπνο γιατί το σώμα μας μπορεί να αποτρέψει αυτό τον αφύσικο τρόπο, όταν είμαστε ξύπνιοι.

Παρά το γεγονός ότι το ροχαλητό μπορεί να ξεκινήσει σε οποιοδήποτε σημείο της ζωή σας, η ηλικία συχνά συμβάλλει στην ένταση του ροχαλητού.

Καθώς γερνάμε, παίρνουμε βάρος. Η αύξηση του σωματικού βάρους, συχνά γύρω από το λαιμό, προκαλεί τον περιορισμό του χώρου στο λαιμό. Επίσης, παράλληλα με την αύξηση του βάρους, η μυϊκή μάζα μειώνεται και αυτός είναι ο λόγος που ροχαλίζουμε περισσότερο.

Τέλος, οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης συχνά συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ