Dirty thirty: 30 λόγοι για να αγαπήσεις τα τριάντα!

640

Τα τριάντα είναι ηλικία σταθμός. Από την στιγμή που ο αριθμός 2 από μπροστά ξέρεις ότι κάτι αλλάζει

Έχεις φύγει προ πολλού από το τραπέζι των «παιδιών» στις οικογενειακές συναθροίσεις, δεν μπορείς να ρίξεις τα λάθη σου στην τρέλα της ηλικίας, οι θείες σου αρχίζουν να σε ρωτούν αν ο Κώστας σκοπεύει να σε στεφανωθεί επιτέλους και εσύ αναρωτιέσαι τι θα κάνεις στη ζωή σου.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν δεις το θέμα μονόπλευρα. Αν όμως αποφασίσεις να δεις τα πράγματα αλλιώς, θα καταλάβεις ότι το να είσαι τριάντα δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται. Για την ακρίβεια, είναι τέλεια!

1. Ξέρεις ποια είσαι και έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου. Η «Κρίση Ταυτότητας» είναι ένας όρος που δεν σε απασχολεί πλέον.

2. Οι πραγματικές σχέσεις φιλίας δεν αφήνουν περιθώρια για ανούσιες εξόδους μόνο και μόνο για να σκοτώσεις τον χρόνο σου.

3. Το να βγεις ραντεβού απλά για να το κάνεις δεν ισχύει πια. Ειδικά όταν σε κάποιες γυναίκες έχει ήδη αρχίσει να χτυπά το βιολογικό τους ρολόι.

4. Δεν νιώθεις κορίτσι ούτε και γυναίκα. Και αυτό είναι απελευθερωτικό.

5. Ιππότης σε άσπρο άτι; Όχι, δεν είσαι η Σταχτοπούτα. Ξέρεις ότι δεν υπάρχει ο κύριος Τέλειος, αλλά θέλεις κάποιον που να σου συμπεριφέρεται σωστά.

6. Δεν αναλώνεσαι σε άσκοπα κουτσομπολιά. Ποιος ενδιαφέρεται, αλήθεια;

7. Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από σένα. Πλέον είσαι σε θέση να το καταλάβεις.

8. Ποιος είπε ότι πρέπει να περιμένεις να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά σου, όταν μπορείς να βάλεις ένα χεράκι; Πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις, αλλά αξίζει μία προσπάθεια.

9. Εσύ φτιάχνεις την τύχη σου. Ισχύει ή όχι, καλύτερα να το διαπιστώσεις μόνη σου.

10. Όχι άλλα δάκρυα για κοριτσίστικες χαζομάρες και εγωισμούς.

11. Δεν έχεις χρόνο ούτε χώρο για αρνητικούς ανθρώπους. Θέλεις στο περιβάλλον σου ανθρώπους υποστηρικτικούς που πιστεύουν σε σένα, όσο εσύ στον εαυτό σου.

12. Όχι άλλες άγρυπνες νύχτες σκεπτόμενη προβλήματα που ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

13. Είναι τα 30 τα νέα 20; Ναι, αρκεί να μην πέρασες τα είκοσί σου περιμένοντας τις μεγάλες ευκαιρίες να σου χτυπήσουν ξαφνικά την πόρτα.

14. Η τελειότητα δεν υπάρχει, αλλά αρκείσαι σε ό,τι πιο κοντινό.

15. Πράξεις την ημέρα, όνειρα το βράδυ. Είναι η ισορροπία που κάνει τη διαφορά.

16. Σου αρέσει η σοκολάτα. Και δεν έχεις τύψεις όταν την απολαμβάνεις.

17. Μεγαλώνεις με χάρη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσεις για το καλύτερο.

18. Η ομορφιά και τα νιάτα είναι υποκειμενικά.

19. Τα τριάντα και κάτι είναι αντικειμενικά η καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσεις τη δικιά σου μοντέρνα οικογένεια. Όχι τα 20 που ακόμα ψάχνεσαι να βρεις ποια είσαι.

20. Καριέρα και οικογένεια. Όχι καριέρα εναντίον οικογένειας. Ναι, μπορείς να τα έχεις όλα και μην αφήνεις τους άλλους να σου λένε το αντίθετο.

21. Όλα όσα φαινόντουσαν τόσο σημαντικά στα είκοσι σε κάνουν να γελάς στα τριάντα. Όταν σκέφτεσαι όλα αυτά που σε έκαναν να χάνεις τον ύπνο σου, συνειδητοποιείς ότι ήταν απλά ένα τίποτα.

22. Οι διπρόσωποι φίλοι έχουν αποχωρήσει από τη ζωή σου.

23. Η εμπειρία που προέρχεται από τα διδάγματα και τα λάθη του παρελθόντος μπλέκεται με τον ενθουσιασμό για το άγνωστο.

24. Οικογένεια. Γονείς. Φίλοι μιας ζωής. Ποιος και τι μπορεί να είναι πλέον πιο σημαντικό από αυτούς;

25. Δεν χρειάζεται να είσαι πια η πιο όμορφη, πετυχημένη και αδύνατη όλων. Και είσαι εντάξει με αυτό.

26. Αγκάλιασε το ταξίδι, απόλαυσε τις στιγμές και ετοιμάσου για το επόμενο κεφάλαιο. Τι πιο συναρπαστικό και δελεαστικό;

27. Επιλέγεις να μείνεις νέα στην καρδιά, αλλά αποφασίζεις συνειδητά κάθε πρωί να γίνεις πιο σοφή και να μάθεις από κάθε πτώση, αντί να πέφτεις συνέχεια στις ίδιες παγίδες.

28. Πόσο απελευθερωτικό είναι να παραδέχεσαι ότι η μαμά σου ξέρει παραπάνω από όσα πίστευες παλιότερα. Το ίδιο ισχύει και για τον μπαμπά σου.

29. Είναι φυσιολογικό να κάνεις λάθη. Και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου όταν συμβαίνει που και που. Χαλάρωσε, έτσι είναι η ζωή.

30. «Η ζωή ξεκινά μετά τα τριάντα». Δεν ήρθε το τέλος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ