Τροφές για την ενίσχυση της αυτοσυγκέντρωσης

671
College Student Studying in Library --- Image by © Peter M. Fisher/Corbis

Πολλές φορές προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε σε μια πνευματική εργασία και δεν μας είναι και τόσο εύκολο. Γι αυτό κάποιοι πέφτουμε στην παγίδα των ενεργειακών ποτών, πιστεύοντας ότι θα μας αφυπνίσουν.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν;

1.  Οι φράουλες περιέχουν φλαβονοειδή που βοηθά τη μνήμη και είναι αποτελεσματικό όπλο κατά της γήρανσης του εγκεφάλου.
2. Ο κρόκος του αυγού περιέχει ουσίες που είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την τόνωση της μνήμης. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα αυγά είναι πλούσια σε χοληστερόλη, επομένως πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ.
3. Ο φρεσκοαλεσμένος καφές είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.
4. Ο σολομός και τα υπόλοιπα ψάρια αυτής της κατηγορίας είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά, τα οποία περιέχουν ουσίες ευεργετικές για το νευρικό σύστημα.
5. Οι ξηροί καρποί περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να προλάβει την αποδυνάμωση της μνήμης λόγω ηλικίας. Οι ξηροί καρποί έχουν επίσης ω-3 λιπαρά. Όμως και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσοχή, γιατί οι μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών μπορεί να σημάνουν την προσθήκη ανεπιθύμητων κιλών!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ