Αξίζει να το ακολουθήσεις …

775

Γράφει η Ευθυμία Αθανασιάδου

Συνήθως αυτά που γράφω είναι οι πιο μύχιες σκέψεις μου από κάποιο ερέθισμα που μπορεί να προκύψει και να με εμπνεύσει. Το σημερινό δεν είναι μόνο ερέθισμα αλλά και ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πράγματα που σου έρχονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παραπέμπω λοιπόν κάποια τρυκ που ίσως σας φανούν χρήσιμα για την βελτίωση της καθημερινότητας σας:

1. Μάθετε να λέτε όχι. Πολλές φορές ενώ δεν έχουμε ούτε την δύναμη, ούτε την διάθεση να κάνουμε κάτι πιεζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε και δημιουργούμε αντίθετα αποτελέσματα. Νεύρα, άγχος, κόπωση! Δεν υπάρχει λόγος. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε αρεστοί σε όλους. Δεν πρόκειται. Εσύ γίνεσαι χίλια κομμάτια και πάντα κάποιος θα έχει παράπονο. Για να το πετύχεις όμως αυτό θέλει συνεχή «προπόνηση». Ξεκινάς να λες όχι πρώτα στις μικρές –παράλογες- απαιτήσεις που έχουν από σένα και έτσι θα μάθεις να λες όχι και στις πιο μεγάλες. Για να μην παρεκκλίνεις, βάλε κάποια ποινή στον εαυτό σου π.χ. ένα χρηματικό ποσό. Έτσι θα το σκέφτεσαι όταν πάνε να σε τουμπάρουν και εν τέλει μπορείς να διαθέσεις το χρηματικό ποσό που θα μαζευτεί σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, οπότε κάνεις και την καλή σου πράξη!

2. Μην κολλάς στο παρελθόν και στεναχωριέσαι λέγοντας αν είχα κάνει αυτό, αν είχα κάνει εκείνο, ίσως είχαν γίνει τα πράγματα καλύτερα. Δεν υπάρχει λόγος να αναμοχλεύουμε το παρελθόν. Δεν ξαναγυρνάει πίσω. Η απόφαση μας την δεδομένη στιγμή ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτω από εκείνες τις συνθήκες. Οπότε τις δεχόμαστε και πορευόμαστε μ’ αυτές.

3. Μην κρατάτε μέσα σας ότι συναισθήματα σας ταλανίζουν και θέλετε να τα εκφράσετε, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας δημιουργήσουν ψυχοσωματικά προβλήματα, με χειρότερη συνέπεια κάποια σοβαρή αρρώστια! Μην είστε comme il faut!!! Αντιδράστε με ωραίο τρόπο όταν σας αδικούν ή σας στεναχωρούν, αν νομίζετε, άδικα. Βγάλτε το από μέσα σας και αν κάποιος σας παρεξηγήσει, μην σκοτίζεστε! Με τον καιρό θα καταλάβει ότι είχατε κι εσείς τα δίκια σας.
Άλλωστε κάποιος αρχαίος φιλόσοφος είχε πει ότι οι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν, αυτοκτονούν. Δηλαδή όλα δημιουργούνται από μας, από το μυαλό μας, για μας. Οπότε αν φιλοσοφήσεις την ζωή διαφορετικά και κάνεις κάθε πρωί την άσκηση ευχαριστίας προς τον Θεό, απαριθμώντας τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες και όχι να τα παίρνουμε ως δεδομένα, τότε ίσως καταφέρεις να αντιμετωπίσεις την ζωή σου έτσι όπως της αξίζει:

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ